Kiukaan löylyt on melkein lyöty, viimeiset sivallukset Nosturissa lokakuussa

Neljä albumia julkaissut metallibändi Kiuas lopettaa toimintansa. Päätökseen vaikuttivat mm. laulajanvaihdoksista aiheutuneet haasteet ja bändin halu uusiutua musiikillisesti. Bändin jäsenistä siis tullaan kuulemaan vielä tulevaisuudessa, mutta Kiuas-nimi jää historiaan.

Kiuaksen Mikko Salovaara kommentoi lopettamispäätöstä näin: “Kiuaksen historia on täynnä suurenmoisia hetkiä, elämyksiä ja musiikillista intohimoa. Nyt bändi on kuitenkin kulkenut tiensä loppuun ja se päätetään arvokkaasti. Tulevaisuuden visiot rakennetaan puhtaalle ja tuoreelle maaperälle.”

[youtube RNmXrlNFIdk]

Kiuas jättää näyttävät jäähyväiset esiintymällä Helsingin Nosturissa 18.10, jolloin lavalle nousee nykyisen jäsenistön lisäksi myös pitkästä aikaa yhtyeen alkuperäinen kokoonpano solistinaan Ilja Jalkanen. Bändiä lämmittelee Nosturissa MyGrain. Liput keikalle tulevat myyntiin huomenna perjantaina.

Kiuas julkaisi ensimmäisen albuminsa ”The Spirit Of Ukko” vuonna 2005. Bändin viimeiseksi levyksi jäi vuonna 2010 julkaistu ”Lustdriven”. Kiuas teki julkaisujensa tiimoilta lukuisia kiertueita ja bändi nähtiin keikoilla Suomen lisäksi myös muualla Euroopassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja jopa Malediiveilla.


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.