Khroma – Khroma (2011)

Khroma – Khroma (2011)
(omakustanne)

Kuka muistaa Downboundin? Downbound oli 1995 perustettu teknistä nytkytysmetallia soittanut bändi, joka oli omasta mielestäni pitkälti aikaansa edellä, mutta se lopetti aktiivisen toimintansa joskus 2004 tienoilla. darmowe gry kasyno starburst Khromassa on kolme neljäsosaa Downboundin jäsenistä, eikä ole siis kovin yllättävää että lähtösoundi on hyvin samankaltainen, mutta päivitettynä nykypäivään.

Suurimpana erona Downboundiin kuitenkin on että tämä on äänimaisemaltaan kiinnostavampaa ja todella paljon mustempaa kamaa. Kappaleiden industrial-henkinen koneistus yhdistettynä alavireriffittelyyn luo todella synkän ja raskaan kokonaisuuden. Vaikka mm. dubstep-wobblen tai djent-riffien käyttö on hieman kliseistä, mutta ne myös kuvaavat hyvin ajan henkeä. Vaikka kokonaisuus saattaa kuulostaa paperilla erittäin sekametelisopalta, jossa on vähän kaikkea kaikille aina, niin kappaleet kuitenkin on sävelletty sen verran nerokkaasti, että tätä ongelmaa ei tule. Osat erottaa selkeästi toisistaan ja tärkeimpänä sävellyselementtinä on osattu käyttää soiton lopettamista. euro 2020 zakłady bukmacherskie na króla strzelców Biisidynamiikka on erittäin mielenkiintoinen ja suurimmat vahvuudet sekä ongelmat ovat niiden monimutkaisuudessa. Kappaleihin on aluksi vaikea päästä sisään, mutta paranevat joka kuuntelukerran jälkeen.

Vaikka kappaleiden keskipituus on vain hieman reilu neljä minuuttia, niin progressiivisista rakenteista johtuen ne tuntuvat kestävän pienen ikuisuuden, mutta lyhyempinä ne menettäisivät kaiken tehonsa. Toisaalta tämän tyylinen musiikki ei ole muutenkaan vahvimmillaan kertosäkeisiin pohjautuvassa rakenteessa. Tämä on taidetta, ei ennalta-arvattavaa kertakäyttöviihdettä.

Levyn kappaleet ovat ladattavissa ilmaiseksi yhtyeen nettisivuilta.

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]http://soundcloud.com/khromaband/the-brunt[/soundcloud]

 

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]http://soundcloud.com/khromaband/erase[/soundcloud]