Jukka Takalo: Kahden hengen disko – Lähes täydellinen pop-levy kesään

Sound of Finland, 2012

Entinen Aknestik-mies Jukka Takalo julkaisi viime vuonna toisen sooloalbuminsa, jota oli odoteltu kokonaista kuusi vuotta. Vastarannan laulut oli hengeltään kriittinen kokonaisuus, joka keskittyi elämän varjoisampiin puoliin. Kolmannella kerralla kellossa on kuitenkin aivan toinen ääni, sillä Kahden hengen disko on ensisijaisesti hyväntuulinen ja kesäinen pop-levy.

Etenkin albumin ensimetrit ovat yhtä juhlaa, kun tarttuvat pop-koukut viuhuvat ilmassa ja jalka naputtaa kuin huomaamatta tahtia biisien mukana. Avauksena kuultava Kato taivaalle, ota rennosti on nimensä veroinen huoleton rallatus, jonka perään soiva Yhden hengen disko saa puolestaan polvet notkistumaan grooven voimalla. Täytyyhän siellä kesädiskossakin sentään poiketa. Kolmas kunnari lyödään maisemaan kun Rantavahdin sadepäivät suomirockaa itsensä suoraan sydämeen. Kappaleita leimaa rentouden ja helppouden tunne, ja Takalon iloisiin tarinoihin uskoo kuin luonnostaan – kenties tämä kesä ei sittenkään pääty koskaan?

Tunnelmat synkkenevät iloisen alun jälkeen parin raidan ajaksi, mutta teemana oleva kesä ei jää näissä tummemmissakaan tarinoissa liiaksi taka-alalle. Pienen notkahduksen jälkeen hymy nousee onneksi takaisin huulille taivaallisen riippuliidon sekä kesään kuuluvan vihreän volkkarin voimin. Erityismaininnan ansaitsee myös jostain syystä ensimmäiseksi sinkuksi valjastettu Vain sun rakkaus, joka ei ole ehkä levyn tarttuvin ralli, mutta jonka suurta rakkaudentunnustusta voi laulaa ääneen autossa ilman huolen häivää.

[youtube we70O83eDeI]

Takalo on aina osannut luoda pienillä lauseilla ja ohikiitävillä hetkillä suuria maalauksia, eikä kolmas soolo muodostu tässäkään suhteessa poikkeukseksi. Tarinoiden keskiöön nousevat tavalliset ihmiset joiden päällisin puolin tavallisissa elämissä on kaikki se mitä tarvitaan. Mukana on iloa ja tietysti vähän myös surua, jotta onnen hetket erottuisivat kirkkaampina arjesta.

Kesä on ehkä näillä main lyhyt, joten valoisasta ajasta kannattaa ottaa kaikki irti. Mikäli kesäfiilikseen on kuitenkin jostain syystä vaikea virittäytyä, kannattaa avuksi ottaa Kahden hengen disko.

4/5


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.