Juhannus 2013 – Paljon vanhaa, jotain uutta

Jos perinteinen mökkeily ei tänä juhannuksena houkuttele, löytyy Suomesta useita erilaisia juhannusfestivaaleja juhlittaviksi. Tarjonta ei ehkä ole kaikkien aikojen laajin, mutta jokaiselle löytyy taatusti jotain. Melko perinteinen festarikattaus – Nummirockissa metallia, Kalajoen Juhannuksessa ysäriä ja poppia, ja lisäksi muutamat kemut joita tähdittävät perinteiset suomipop- ja rockbändit.

Kaivatun piristysruiskeen viikonlopulle tuo Tampereen uusi kaupunkifestari Valtteri-festivaali, jonka kattauksesta löytyy mitä erilaisempien yhtyeiden lisäksi myös muuta ohjelmaa: performanssien ja tulishown lisäksi yleisö pääsee kilvoittelemaan pingiksessä.  Mitään spektaakkelimaista ei missään ole tänä vuonna tarjolla, mutta rentoa festaritunnelmaa taatusti useammassakin paikassa.

 JUHANNUSFESTARIT 2013

kalajokiKalajoen juhannus Kalajoen Hiekkasärkillä: taattua ysäriä tarjoilee saksalainen Mr. President, tanskalainen Daze ja hollantilainen 2 Unlimited. Kotimaasta ihmisten juhlamieltä on nostattamassa popartisteja menneiltä vuosilta ja tämän päivän listoilta – Yön ja Popedan rinnalta esiintymislavoilta löytyy muun muassa Karri Koira, Juno ja PMMP. Lisäksi lavalle nousee useampia tuttuja ja tuntemattomampia rap-artisteja pohjoisesta ja etelästä.

 

 

midsummerHotelli Ellivuoressa Sastamalassa järjestetään Midsummer Jamboree, jos perinteiset popit, hevit ja rockit kyllästyttävät. Kyseinen festivaali tarjoaa rockabillyä tuutin täydeltä kolmen päivän ajan. Esiintyjiä paikalta löytyy ympäri maailmaa, ainoat kotimaiset vahvistukset ovat Skandinavian Hanks ja RelaxTrio. Muut esiintyjät tulevat pääasiassa USA:sta ja Pohjoismaista.

 

 

nummirock27. kerran järjestettävä Nummirock Kauhajoen Nummijärvellä on bändikattaukseltaan hivenen laihanlainen, mutta esiintyjiä löytyy kuitenkin metalligenren joka laidalta, Eläkeläisistä Amon Amarathiin. Kotimaisista kannattaa ehdottomasti käydä vilkaisemassa seinäjokelainen Nicole. Muista myös ostaa poppamies.fi:stä tai Nummirock-shopista uutta Nummirock-sinappia juhannusmakkaroiden kyytipojaksi.

 

 

sieravuoriEurassa Sieravuoren perinteisissä juhannusjuhlissa Pyhäjärven rannalla yhdistyy perinteinen juhannustunnelma rantasaunoineen ja vastoineen festivaalielämään bändeineen ja väenpaljouksineen. Artistikattaus ei ole kaikista laajin, mutta Klamydia ja Petri Nygård kera muutaman muun kotimaisen kanssa riittävät varmasti vetämään yleisöä paikalle – ja jääpähän aikaa enemmän muulle ajanvietolle

 

voice Mikäli mielit isommille festareille laajemman artistitarjonnan pariin, on ainut mahdollisuus The Voice Juhannus Himosfestivaali Jämsässä. 15. kertaa järjestettävän festarin ainut ulkomaankiinnitys on saksalainen Scooter – muuten luotetaan täysin kotimaisiin esiintyjiin. Himoksella ajatuksena näyttäisi olevan jokaiselle jotain – perinteisten listaykkösten lisäksi esiintyjiksi on haalittu myös kiinnostavia tapauksia kuten Eläkeläiset, Mokoma ja tietenkin Kaija Koo! Samat artistit näyttävät kiertävän liki kaikki juhannusjuhlat – kiireiseltä näyttää esimerkiksi Neljän Ruusun ja Petri Nygårdin juhannus.

 

valtteriValtteri-festivaali luo juhannustunnelmaa Tampereen keskustaan. Paljon erilaisia yhtyeitä on saatu mahdutettua kolmen päivän ohjelmaan, osa myös täysin ilmaiseksi ja ilman ikärajaa. Eva & Manu folkkaavat varmasti juhannustunnelmaan sopivalla tavalla, samoin kuin kaikkien tuntema Scandinavian Music Group. Pietarista tuleva Iva Nova tuo haitarin sävyttämää kansanumusiikki-punkkia Tampereen juhannukseen, ja 22-Pistepirkon kera lavalle kipuaa torviryhmä The Super Horns. Näiden lisäksi kannattaa tsekkailla muuta tarjontaa avoimin mielin, esimerkiksi performanssitaiteen ja rockin yhdistävä Motelli Skronkle tai brittiläinen eri musiikkityylejä sulavasti yhdistävä Skindred.

 

visulahtiMikkelissä Visulahden Juhannus täräyttää pöytään suomihittien lisäksi englantilaisen Samantha Foxin ja eurodance-ihme Captain Jackin Saksasta. Kotimaisten listaykkösten lisäksi mukaan on mahdutettu Turmion Kätilöt, Michael Monroe ja Ruoska.