Isiksestä tutun Aaron Turnerin Mamiffer Suomeen yhdessä Menace Ruinen kanssa

Parhaiten Isis-yhtyeestä tunnetun Aaron Turnerin ja pianisti Faith Coloccian muodostama Mamiffer päättää mittavan Euroopan-kiertueensa Helsinkiin. Korjaamon vintillä sunnuntaina 4. marraskuuta järjestettävän tapahtuman toinen esiintyjä on dronea ja psykedeelista doomia yhdistelevä kanadalaisbändi Menace Ruine.

Vuonna 2010 hajonneen Isis-yhtyeen lisäksi Aaron Turner tunnetaan myös hiljattain lopettamispäätöksestään kertoneen Hydra Head Recordsin pyörittäjänä sekä yhteisprojekteistaan esimerkiksi Circle-yhtyeen Jussi Lehtisalon kanssa. Turnerin ohella Mamifferin kokoonpanossa vaikuttaa aikaisemmin Everlovely Lightningheart -bändissä soittanut pianisti Faith Coloccia.

”Hirror Enniffer” -esikoislevynsä vuonna 2008 julkaisseen Mamifferin viimeisin levy on tänä vuonna ilmestynyt ”Bless Them That Curse You”, jonka yhtye äänitti yhteistyössä kokeellista metallia ja noisea soittavan Locrianin kanssa. Esimerkiksi A Storm of Lightiin ja Jesuun verratun Mamifferin kappaleet ovat tyypillisesti yli 10-minuuttisia ja pääosin instrumentaalisia teoksia, joissa post-metalista muistuttavat teemat yhdistyvät synkkään folkiin. Vuonna 2009 Isisin ja Dälekin kanssa Nosturissa soitetun keikan ohella bändi on vieraillut Suomessa myös kevään 2011 minikiertueella.

Vuonna 2006 Montrealissa perustetun Menace Ruinen neljäs pitkäsoitto ”Alight In Ashes” ilmestyi juuri Profound Lore -levymerkillä (mm. Altar Of Plagues, Hooded Menace, Witch Mountain). Duon musiikkia on kuvattu yhdistelmäksi Nicoa, Burzumia ja Merbowta, ja aikaisemmin yhtye on kiertänyt esimerkiksi Sunn O))):n, Watainin ja Wolf Eyesin kanssa.

KEIKKA
Su 4.11.2012 Helsinki, Korjaamon vintti

LIPUT
12 EUR + toimituskulut / Korjaamolaisille 11 EUR + toimituskulut
Ennakko: Tiketti