Instrumentaalibändi Russian Circles saapuu Tavastialle lokakuussa

Tavastialla vietetään instrumentaalimusiikin juhlaa perjantaina 28. lokakuuta, kun yhdysvaltalaiset Russian Circles ja Helen Money palaavat Suomeen tuoreiden albumiensa turvin. Liput alkuillan konserttiin tulevat myyntiin Tikettiin maanantaina 25. heinäkuuta.

Chicagossa vuonna 2004 perustettu Russian Circles on tuotannollaan venytellyt post-metallin ja post-rockin rajoja yhä uudelleen ja uudelleen ja kuuluukin genrensä mielenkiintoisimpiin bändeihin. Isoja äänimaisemia maalailevan trion kuudes studioalbumi, yhteistyössä Convergestakin tutun Kurt Balloun kanssa tuotettu ”Guidance” julkaistaan 5. elokuuta. Ensimmäinen levyltä julkaistu kappale ”Vorel” on kuultavissa täällä. Hurmiollisena liveaktina tunnettu Russian Circles nähtiin edellisen kerran Suomessa vuonna 2013.

Russian Circlesin kattavan levynjulkaisukiertueen keikat avaa niin ikään uuden albumin syyskuussa julkaiseva, artistinimeä Helen Money käyttävä yhdysvaltalaissellisti Alison Chesley. “Become Zero” on Chesleyn vanhempien kuoleman jälkeen kirjoitettu elämän loppumista käsittelevä raskas ja intensiivinen teos, jolla soittaa artistin itsensä lisäksi muun muassa Sleep- ja Neurosis –yhtyeistä tuttu rumpali Jason Roeder ja pianisti Rachel Grimes. Sekä Portisheadin että Shellacin kuratoimilla ATP-festivaaleilla esiintynyt Helen Money on nähty Suomessa viimeksi vuonna 2014 japanilaisen Monon seurassa.

KEIKKA
Pe 28.10.2016 Helsinki, Tavastia

LIPUT
Myyntiin ma 25.7.2016 klo 9.00
– ennakkoon Tiketistä alk. 20,50 EUR
– ovelta 22 EUR