Instrumentaalibändi Russian Circles saapuu Suomeen

Raskasta ja instrumentaalista post-metalia soittava Russian Circles saapuu kevään kiertueellaan ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen. Huumaavista keikoistaan tunnettu yhdysvaltalaistrio nähdään Helsingissä Virgin Oil Co. -keikkapaikassa lauantaina 14. huhtikuuta.

Chicagossa vuonna 2004 perustetun Russian Circlesin musiikki liikkuu Neurosiksen, Godfleshin ja Swansin tapaan pääosin post-metalin ja post-rockin alueilla, mutta yhtyeen soundissa on kuultavissa kaikuja myös Spiritualizedin ja Riden tyylisten indie/shoegaze-bändien äänimaisemista sekä jopa black metalista tutuista teemoista.

Hiljattain Sargent House -levymerkille (mm. Boris, Red Sparowes, Omar Rodriguez Lopez) kiinnitetty Russian Circles julkaisi lokakuussa neljännen studioalbuminsa ”Empros”. Interpolin ja The Secret Machinesin kokoonpanoihin kuuluvan Brandon Curtisin tuottama pitkäsoitto oli bändin uran toistaiseksi suurin arvostelumenestys, ja levyn menestys nosti esimerkiksi Toolin, Isis:in ja Coheed & Cambrian seurassa kiertäneen Russian Circlesin nykypäivän merkittävimpien post-metal yhtyeiden joukkoon.

Tässä pieni maistiainen mistä oikein on siis kyse.

Konsertin ohjelmistoon on luvassa vielä myöhemmin julkistettava ulkomainen lämmittelijä.

KEIKKA
La 14.4.2012 Helsinki, Virgin Oil Co.

LIPUT
Myyntiin ma 30.1.2012 klo 9.00
– 15 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti, Lippupalvelu ja Virgin Oil Co.
– 17 EUR ovelta