Ilosaarirock 2013 kuvin ja äänin, osa 2 – Loput festareista

Äänellistä ja kuvallista raportointia tämän vuoden Ilosaarirockista. Tuttuun tyyliin festarifiilistä ja gonzohenkistä viihtellisyyttä painottavan podcastin toinen osa käsittää lauantai-illan Pelicanista lähtien aina sunnuntain loppuun saakka. Mukana myös perinteinen tallirenkineitsyyden anastus, gambina-rinki Rytmihäiriö fanien kanssa sekä “asteikolla 4-666 kuinka paljon v*tuttaa Motörheadin peruuntuminen” -gallup. Höpinöiden ja haastattelupätkien lomassa kuullaan musiikkia festareilla esiintyineiltä artisteilta. Kuuntele Ilosaarirock 2013 -podcastin toinen osa oheisesta playeristä:

Tässä lista ohjelmassa soitetuista biiseistä ja alla äänimateriaalia ryydittävä kuvakavalkadi:

tn__MG_7850

Pelican jyräsi lauantai-illalla Sue-lavalla menemään planeetan parasta instrumentaalimetallia.

tn__MG_7946

Can you prog? Yes we can. Between the Buried and Me.

tn__MG_7985

Huh huh! Hädin tuskin parikymppiset farkkuliivikundit paiskivat duracell-pupun energialla ja mölyapinan raivolla menemään Bay Arean ja teutonipätkytyksen parhaat puolet yhdistävää, vanhan liiton thrashia. Tarttuvia riffejä, niskat taittavaa tempoa ja äärimmäisen taitavaa soitantoa -sitä oli tarjolla lauantaina Lost Societyn keikalla Rekkalavalla. Vinkki: Viime vuosien vakuuttavimpiin metallidebyytteihin lukeutuva Fast Loud Death kannattaa ottaa haltuun.

tn__MG_8023

Lost Societyn keikalla oli villiä meininkiä paitsi lavalla myös yleisössä. Nähtiinpä myös Wall of Death.

tn__MG_8065

Pää Kii täytti ei-niin-yllättäen Sue-teltan äärimmilleen.

tn__MG_8126

Sunnuntai käynnistyi surmacorella. Kuvassa Une ja rubiininpunainen morsian.

tn__MG_8165

Saatananpalvontaa. Check. Paheellista metallimusiikkia. Check. Gambina-sadetta. Check. Esiryyppäjä (Ratface-Turo). Check. Homoseksuaalisuutta. Check. Toisin sanoen melko lailla täydellinen Rytmihäiriö-keikka.

tn__MG_8183

Laineen Kasperin ja Palavan kaupungin suvereenia hip hop -groovea ei edes hetkauttanut se, että PA:sta lähti äänet hetkeksi.

_MG_8244

Hexvessel taikoi Sue-telttaan omanlaistaan metsäntuoksuista, pakanafolk-mystiikkaa.

tn__MG_8400

Squarepusher vastasi LED-naamareineen ja -screeneineen festareiden hienoimmasta audiovisuaalisesta tykityksestä.

tn__MG_8503

Motörmustasch.

tn_sigur

Sigur Rós kuulostaa uuden levynsä myötä äänekkäämmältä ja meluisammalta kuin koskaan. Ilosaaren settiin mahtui toki myös herkempään atmosfääriin luottavia tunnelmointeja.

Kuvat: Paula Isakoff