Ilosaaren ohjelma valmis, Imagine Dragons ja joukko kotimaisia lisätty

Joensuun Ilosaarirock julkaisi heinäkuun festivaalin lopullisen ohjelman. Uusia kiinnityksiä ovat Las Vegasista kotoisin oleva, debyyttilevyllään hurjaan suosioon noussut Imagine Dragons, Von Hertzen Brothers, Samuli Putro, Minä ja Ville Ahonen, Loost Koos, Aino Venna, Antero Lindgren, Lost Society, Eläin sekä 20-vuotisjuhliaan viettävä Eläkeläiset.

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 12. – 14. heinäkuuta. Festivaalilla esiintyvät myös muun muassa Motörhead (UK), Sigur Rós (ISL), Nightwish, Hot Chip (UK), Squarepusher (UK), Between the Buried and Me (USA) ja Pelican (USA). Yhteensä festivaalilla soittaa yli kuusikymmentä yhtyettä. Ilosaarirockin liput ovat myynnissä Ilosaarirockin ja Tiketin verkkokaupoissa ja Tiketin toimipisteissä sekä Pohjois-Karjalan paikallisissa myyntipisteissä.

Intohimoista ja tarttuvaa rockia soittava Imagine Dragons julkaisi debyyttialbuminsa Night Visions vuonna 2012. Albumi nousi Billboardin listalla sijalle kaksi ja möi ensimmäisellä viikollaan Yhdysvalloissa enemmän kopioita kuin yksikään debyyttirockalbumi vuoden 2006 jälkeen. Albumi nousi listojen kymmenen parhaan joukkoon myös muun muassa Saksassa, Iso-Britanniassa, Norjassa, Kanadassa ja Portugalissa. Albumin single Radioactive on saanut tehosoittoa radioissa myös Suomessa.

Imagine Dragonsin intohimoinen sointi ja popsävyt tuovat mieleen toisen Las Vegasista saapuvan yhtyeen, Killersin. Elävänä yhtyeen soundi on hiottua albumia raaempi ja sytyttävämpi. Imagine Dragons esiintyy Ilosaarirockissa ensimmäistä kertaa Suomessa.

– Ollaan ihan fiiliksissään, että saatiin bändi festareille ja yleensäkin Suomeen. Oli koko vuoden ajan aivan ykkösartisteja, joita haluttiin soittamaan ja loppumetreillä keikka varmistui. Bändi on huikeassa nosteessa ja areenat muuttuvat maailmalla vaan isommiksi ja isommiksi. Tarttuvaa rokkia suurella tunteen palolla, kyllä kelpaa, hymyilee Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Ilosaarirock julkisti Imagine Dragonsin lisäksi yhdeksän kotimaisen artistin esiintymisen. Englanninkielistä rockia soittavat Von Hertzen Brothers ja Antero Lindgren julkaisivat molemmat kehutut albumit keväällä. Kriitikoiden rakastamat Aino Venna ja Minä ja Ville Ahonen edustavat vaihtoehtoista ja kunnianhimoista suhtautumista popmusiikkiin. Loost Koos -kolmikko vahvistaa Ilosaarirockin hip hop -kattausta ja Jyväskyläläinen thrash-komeetta Lost Society puolestaan tuo nuorta energiaa metallifanien festivaalinviettoon. Bändinsä kanssa Laulurinteelle saapuva Samuli Putro saa taatusti aikaan yhteislaulun viimeistään kappaleellaan Älä sammu aurinko. Paikallista osaamista edustavat loistavan Joensuu-albumin julkaissut Eläin ja 20- vuotisjuhliaan viettävä humpparetkue Eläkeläiset.

Lisäksi Ilosaarirockin Rentolavan Rentodiscossa soittaa kasa soundsystemeitä ja DJ-vieraita pitkin Suomea ja aina Britanniasta saakka. Rentodiscossa esiintyvät Riverside Rockers, Cool Runnings, Funkkaa Taikka Kuole, Black Bear Sound, Rollomatik sekä Mr Benn (UK), joka tuo terveiset suoraan Bristolista.

Ilosaarirockin kahden päivän ennakkoliput maksavat 85 euroa. Lauantain ja sunnuntain päiväliput maksavat ennakkoon 55 euroa. Töminä-klubin liput maksavat 10 euroa ja Sulo-klubin 25 euroa.


Posted

in

, ,

by

Comments

One response to “Ilosaaren ohjelma valmis, Imagine Dragons ja joukko kotimaisia lisätty”

  1. […] Monsters and Menin ja Imagine Dragonsin (joka itseasiassa juuri kiinnitettiin Ilosaarirockiin) kaltaisiin indie/folk-yhtyeisiin verrattu Cold Mailman keräsi runsaasti huomiota jo […]

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.