Hyvästi, joulurauha! – Children Of Bodom ja Lost Society antoivat hilseille kyytiä

Children of Bodom & Lost Society
Pakkahuone, Tampere
28.12.2014

Maailmalla mainetta ja mammonaa tahkonnut Children of Bodom vietti joulunsa kotimaan kamaralla. Bodom Xmas Bash -minikiertue alkoi tapaninpäivänä Jyväskylän Lutakosta, josta se siirtyi Seinäjoen Rytmikorjaamolle ja saapui sunnuntaiksi Pakkahuoneelle. Edessä on vielä vedot Tavastialla ja Superparkissa Oulussa.

Osalla keikoista Bodomin mukana kulkee nuorista kolleista koostuva Lost Society. Kaksi albumia julkaissut yhtye on noussut rytinällä jo hieman suuremman yleisön tietoisuuteen, kyykyttänyt siinä ohessa myös kriitikoita ja pokannut Emma-ehdokkuuksia.

Kun on todistanut yhtyeen livekunnon, on vaikea panna hanttiinkaan. Ylitsepursuava energiataso yhdistettynä tiukkoihin thrash-riffeihin niittaa vahvemmankin karjun kanveesiin. Pakkahuoneella kansa lakosi muun muassa Tyrant Takeoverin, Braindead Metalheadin, Killin ja Overdosed Brainin voimin. Kolmen vartin kattaus piti sisällään myös yhden täysin uuden biisin, Rage Me Up.

Nuorten miesten uhossa ja innossa on myös vaaransa. Pakkahuoneella Lost Society hukkasi osan intensiteetistä turhaan huudatukseen ja kosiskeluun. Vähemmälläkin olisi käynyt selväksi, että yleisö on varauksettomasti yhtyeen puolella.

Lost Societyn meiningissä on paljon samaa kuin Stam1nassa. Siinä yhdistyvät vakaa ammattitaito ja kieli poskessa -mentaliteetti, mikä takaa sen, että jälki on viimeisen päälle tehtyä muttei liian vakavaa.

Children of Bodom noustessa lavalle nauhalta soi White Christmas. Joulurauha oli kuitenkin muuttuva pian väkivaltaiseksi mäiskeeksi, kun illan pääakti avasi oman osuutensa kysymällä Are You Dead Yet? Ilta jatkui saman levyn tiimoilta, ja seuraavaksi oli vuorossa päin naamaa sylkäisty In Your Face.

Jo kahdeksan albumia urallaan julkaissut yhtye on keikkaillut ympäri maailmaa kilometrejä säästelemättä. Se on tuonut mukanaan vahvan rutiinin, mikä näkyi niin hyvässä kuin pahassa. Yhtye keskittyi olennaiseen, mutta ei innostanut samaan tapaan kuin lämmittelijänsä.

Yhtyeellä on kuitenkin laajasti kappalemateriaalia, josta se voi kuoria kerman päältä ja esittää toimivimmat vedot vastaanottavaiselle kuulijajoukolleen. Vanhemman materiaalin ystäviä hemmoteltiin Something Wild -debyytin Lake Bodomilla ja Hatebreederin Downfallilla. Viimeisimmältä Halo of Blood -albumilta yhtye oli valinnut soitettavaksi biisikaksikon Dead Man’s Hand on You ja Halo of Blood.

Children of Bodomin tuotannon ulkoa opiskelleet osannevat poimia pienempiä nyansseja myös keikkatilanteessa, mutta satunnaisemmalle kuulijalle kappaleiden erot alkoivat kadota mitä pidemmälle ilta eteni.

Ennen illan päättänyttä Ramones-coveria, Somebody Put Something in My Drink, yhtye sai käsiinsä jalometallia, sillä Halo of Blood on ylittänyt Suomessa kultalevyn rajan.

Teksti, Jukka Kastinen
Kuvat, Olli Koikkalainen

Comments

One response to “Hyvästi, joulurauha! – Children Of Bodom ja Lost Society antoivat hilseille kyytiä”

  1. Unohtui!

    Halo of Bloodilta soitettin 3 biisiä. Unohditte Scream for silencen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.