Helsinki Eye and Ear Control -tapahtuman pääesiintyjäksi saapuu rumpalivirtuoosi Chris Corsano

 

chriscorsano Neljättä kertaa järjestettävän Helsinki Eye and Ear Control -tapahtuman pääesiintyjäksi saapuu muun muassa Björkin ja useiden Sonic Youth -muusikoiden kanssa yhteistyötä tehnyt rumpalivirtuoosi Chris Corsano. Kuudennella Linjalla keskiviikkona 20. maaliskuuta järjestettävässä tapahtumassa lavalle nousee myös kotimainen freejazz-nelikko Mohel.

Lähes sadalla levyllä esiintynyt Chris Corsano (s. 1975) tunnetaan poikkeuksellisen taitavana rumpalina ja lyömäsoitintaiteilijana. Erityisesti jazziin, polyrytmiseen kokeelliseen musiikkiin ja noiserockiin keskittynyt yhdysvaltalaisartisti on vuosien saatossa vaikuttanut Björkin live-kokoonpanossa ja ”Volta”-levyllä (2007) sekä työskennellyt muun muassa Paul Flahertyn, Evan Parkerin, Jandekin, Thurston Mooren ja Jim O’Rourken kanssa.

Nykyisin artisti keskittyy mittavan soolouransa lisäksi lähinnä kitaristi Michael Flowerin kanssa muodostamaansa duoon sekä Rangda-yhtyeeseen, jossa Corsanon ohella musisoivat kitaristit Ben Chasny (Comets On Fire, Six Organs Of Admittance) ja Sir Richard Bishop (Sun City Girls). Miehen viimeisin soolojulkaisu on keväällä 2012 ilmestynyt ”Cut”. Rumpujen ja symbaalien ohella soitossaan monimuotoisia metallisia ja puisia esineitä hyödyntävä Chris Corsano esiintyy Kuudennella Linjalla soolona.

Corsanoa lämmittelee kotimaisen modernin freejazzin kärkinimi, kolmen saksofonistin ja kahden rumpalin muodostama Mohel. Vuonna 2003 perustetun yhtyeen toinen albumi ”The Second Temple” ilmestyi viime elokuussa vinyylinä Verdura-levymerkin kautta ja sai osakseen ylistävän vastaanoton myös jazzpiirien ulkopuolella.

KEIKKA
Ke 20.3.2013 Helsinki, Kuudes Linja

LIPUT
Myyntiin ma 4.2.2013 klo 9.00
Alkaen 9,50 EUR, ennakko: Tiketti