Halo.: Demo 2012 – Taidolla soitettu, lyriikoilla väsytetty

Omakustanne, 2012

Vaikka bändi tituleeraa itseään suomeksi laulettua heviä soittavaksi yhtyeeksi, painuu musiikki enemmän poppismetallin suuntaan ja mieleen tulee vääjäämättä Uniklubin kaltaiset yhtyeet. Melodiat ovat hyviä ja tarttuvia, ja raskaampi basso ja hevisärmäiset kitarat pelastavat paljon, mutta hempeän melodiset laulut jäävät vaisuiksi ja genren vaatima mahtipontisuus puuttuu. Myös lyriikat kaipaisivat vielä hiomista, ja kappaleista ei juuri sanomaa löydy. Taidonpuutteesta ei tässä silti ole kyse, Halo.:n laulaja-kitaristi Markus Kotirannan ääni kantaa hyvin läpi kappaleiden, mutta jotain jää puuttumaan. Myös muu yhtye todistaa demolla osaamisensa, ja ehkä se vielä tässä vaiheessa riittää.

Vuonna 2007 perustetun, uusikaupunkilaisen yhtyeen ensimmäinen demo on julkaistu vuonna 2010, ja bändi on kiertänyt pienehköjä festivaaleja, ja esiintynyt mm. Doom Unitin lämmittelijänä. Demot on tehty pääasiassa omin voimin, Demo 2012 laulujen äänitykset, miksaus ja masterointi on hoidettu Chicken House Studiolla Nousiaisissa.

Moneen kertaan kuultua, väsynyttä syntikkapainotteista sunnuntaiheviä, jota saattaisi kuunnella radiosta kerran- pari, mutta ilman sen syvempiä fiiliksiä. Lisää pohdintaa lyriikoihin ja pientä soundin hiomista – mielellään raskaampaan suuntaan – ja jään mielenkiinnolla odottamaan uusia kappaleita.

2/5