Haastattelut


Konvehdinmussuttajat - Vanha pyörä uusilla apufillareilla


Pikkunaposteltavien mukaan nimetty, mutta muutakin kuin karamellivärjättyjä tarinoita suoltava Konvehdinmussuttajat-duo on yleisesti hyväksyvää maiskuttelua nostattaneen seiskatuumaisen jälkeen julkaisemassa kokopitkää lättyä. Tästä kiinnostuneena oli allekirjoittaneen pakko tivata miekkosilta selvyyttä muutamaan asiaan. Onhan herroilla Aave ja Säkki kuitenkin vuosikausien matka takana suomalaisen, suoraviivaisen ja monien mielestä härskihkönkin rapmusiikin saralla.

Aloitetaan aluksi kysymyksellä, minkälaiset konvehdit ovat parhaita ja miksi niitä pitää mussuttaa? Eikö raavas mies nautiskele?

- VIHREET KUULAT kiertää eli mussutetaan vaikka niitä. Raavas mies nautiskelee ihan toisista osoitteista ku konvehdeista. Sitä paitsi kuka nielee konvehdit kokonaisena? Mussutuksen tarpeellisuuden hiffaa viimestään sillo ku kuuntelee levyn.

Millainen namufetissi sai teidät kaksi tekemään musiikkia duona?

- Jos pääsis aikakoneella siihen hetkeen, ku tämä taideprojekti sai alkunsa, ni voitais hyvällä omallatunnolla ojentaa toisillemme syanidikapselit. Ei voi mitään, turha pierrä ku setit on housussa. Sitä paitsi, alko tekee mieli tehä "musaa", mitä oli jo jonku aikaa odoteltu. Vanhoissa kuvioissa ei ollut enää virtaa, ja saatiin hommat käyntiin kahestaan taas hyvällä tahdilla.

Miten teidän lähestymistapanne eroaa Memmy Possen meiningistä? Tullaanko vanhoille faneille tarjoilemaan tuttua ja turvallista tavaraa vai onko pyörä niinsanotusti keksitty uudestaan? Eli minkälaisella sanomalla tällä kertaa ollaan liikkeellä?

- Ittemme mielestä tää uus homma on tietenkin aivan eri homma niin soundin ku läppienki puolesta, mutta kuuntelijathan sen lopulta päättää. Uudet tuottajakuviot, kuten Locc Nezz Roihikasta, on tuonut kehiin uusia tuulia, jotka on innostanut ihan eri tavalla. Ollaan kanssa kokeiltu jotain semmosii ratkasuja, jotka ois saanut Memmyn testosteronibodarit kiipee seinille ja ampuu naamaan. Pyörää ei keksitty uudestaan, mutta siihen asennettiin uudestaan apufillarit.

Tuottajalistaa katsoessa huomaa, että tyylejä on ilmeisesti melko laidasta laitaan. Onko levyllä jotain yhteistä teemaa vai mennäänkö koko paketti läpi fiilispohjalta? Minkälaista vieraslistaa on odotettavissa?

- Jos homman nimi on Konvehdinmussuttajat ja levyn nimi Älä Mussuta, niin jotain punaista hirttoköyttä on tietenkin odotettavissa. Enemmän fiilispohjalta kuitenkin kun ennen – biisei on vakavia ja vähemmän vakavia. Levyllä vierailee tuttuja sankareita samoista kuvioista...tsekatkaa levynkannesta, kuhan se tulee. Jokainen vierailija hoiti tonttinsa erittäin hyvin ja proosti. Tuottajista sen verran, että Loco Neshhin on säveltänyt suurimman osan biiseistä, mutta on siellä pari biittiä Imatran Voiman Fresh'O'Lexxiltä, ja yhet imut sekä asteet Stig Doggilta ja Kilari Audiolta.

A.S.T.E.-seiska on mennyt jotakuinkin kuumille kiville, minkälaista palautetta olette sinkusta saaneet?

- Broidi, mutsi ja Kepe dikkas. Näissä piireissä ei paljon palautteita jaella. Vaihtoehdot on hyvä, huono tai painu vittuun ja onneks tota ekaa ja vikaa on tippunut eniten.

Ette tehneet singlestä kuin vinyyliversion, onko kyseessä salaliitto cd-miehiä vastaan vai mistä moinen idea lähti liikkeelle? Meneekö vinska Suomessa hyvin kaupaksi ja jatkuuko formaatin uusi tuleminen yhtä vahvana kuin pari vuotta sitten?

- Jaa-a.....Idea oli Keijon eli levy-yhtiön, hah. Paskat. Ei noita cd-sinkkuja mee kaupaks niin paljon, että niistä olis hyötyä ja tommonen seiskasinkku on paljon tuhdimpi ja siitä voi pyytää enemmän louoo. Suomessahan ei myy ku hevi ja sitähän ei vinskalle paineta. Mikä vittu on formaatti? Älä mussuta tulee – se on varma se.

Mitä Mussuttajat puuhaavat räpin ulkopuolella? Villi huhu kertoo, että Säkillä pysyy koripallo käsissä ja donkki lähtee kuin Jordanilla konsanaan?

- Ihan normaalisti sitä samaa, mitä muutki nuoret skloddit tekee, eli käydään päivätöissä, kurkutetaan nahkaa niinku se olis rahaa velkaa ja jos - ja vain jos - aikaa jää, ni pelataan puulaakifudista. Forza Hc Pintahiki! Kuka vittu on Jordan?

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mikä on tilanne Memmy Possen kanssa? Kysymys kuitenkin vaivaa monien immeisten mieltä.

- Memmyn kanssa pelataan edellä mainittua fudista, eletään leveesti vanhoilla rojalteilla ja bändäreillä. Memmyn 10-vuotistaiteilijajuhla lähestyy, joten voi olla, että tehdään uutta matskua joskus ja ehkä. 10-vuotiskeikka on tulossa joka tapauksessa. Memmy muuten elää radioshöw'nä joka toinen torstai Bassoradiossa kasista-kybään, bytch!

Suomalainen räppi ei listoilla ihan hirveästi juhli, onko vähentyneet levynmyynnit näkyneet teidän proggiksissanne ja mitä ajattelette räpin tilasta tällä hetkellä?

- Ei juhli ei, mutta ku tsekkaa, mitä ja ketkä siellä juhlii, ni ei siihen seuraan mitään kiirettä ole. Itkevä Peruna ja Viheltävä Pillu saa meidän puolesta juhlii ihan keskenään – YÖ:ssä. Ei noita levynmyyntejä voi ajatella liikaa biisejä tehdessä, sillä siitähän meillä on aika surullisia esimerkkejä. Rapala on räp ja hyvät sellaset myy sen verran, ku tarviiki. Me kääritään hillot muista bisneksistä.

Mikä on tällä hetkellä hyvää ja mikä huonoa?

- Mozartin kuulat, Wiener nougatit ja sit se tumma minttukrokantti on hyvää. Paskaa on Pandat , Budabestit ja muu halpa kura!!! Siis ihan paskaa!!

Mikä on Konvehdinmussuttajien virallinen motto uusille tulokkaille?

- Älä lyö mallia naamaan ja Vainio on viaton!

- Juustokabanossi on helvetin hyvä makkara! HBD Monsp 10-vee. Kiitos Keijo, kun annoit meille tän mahiksen! Rohtorille terveiset Roihikaan!

Yours truly,
Ävvski från andra linjen & Zäggidi from Zernobyl


Kotisivu: www.myspace.com/konvehdinmussuttajat
Julkaistu: 2007-06-07
Toimittaja: Olli Ripatti