Haastattelut


Callisto


Nykyään turkulainen Callisto julkaisi jokin aika sitten ensimmäisen mini-cd:nsä Ordeal Of The Century, joka edustaa tyyliltään Suomessa kovin harvinaista metalcorea. Kävimme kyselemässä pojilta kuulumisia erinomaisen debyytin jäljiltä. Paikalla oli koko bändi (C).

-Callisto on monelle varmasti aivan tuntematon bändi. Kertokaa hieman bändin historiasta.

C: Vuonna 2000 vanhan bändin Rosetemplen basisti ja vokalisti perustivat uuden bändin nimeltä Pulse. Pari uutta tyyppiä tuli mukaan ja teimme kolmen biisin demon. Tuon aikainen bändi on kyllä aika erilainen mitä nykyinen Callisto. Nimi muutettiin Callistoksi musiikin luonnollisen kehittymisen vuoksi. Haluttiin uudestisyntyä bändinä ja siksi muutettiin vielä nimeä. Nykyinen nimi kuvaa myös bändin nykysoundia paremmin.

-Callisto nimellä on ennen Ordeal Of The Centurya julkaistu yksi single. Millaista palautetta on tullut?

C: Tuota kyseistä biisiä on lähinnä jaeltu mp3.com:n kautta ja se sai yleisesti hyvän vastaanoton. Kovinkaan paljon tuota ei kuitenkaan ympäriinsä lähetelty. Elokuun alussa kävimme sitten nauhoittamassa tuon Ordeal Of The Centuryn, mikä on ensimmäinen virallinen Callisto-julkaisu.

-Millainen projekti mini-cd:n nauhoitus oli?

C: Jyväskylässä Watercastle studiossa oli neljä päivää aikaa tuon työstämiseen, joten aika kiirettä piti. Tuossa ajassa miksattiin ja nauhoitettiin nuo viisi biisiä. Hirveästi hiomiseen ei jäänyt aikaa, mutta aika paljon saatiin studiossa lisäideoita ja kehitettiin biisejä vielä eteenpäin. Aika raskas prosessi se oli. Hikipäässä sai huutaa kuumana kesäpäivänä. Kaikki ovat kuitenkin erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Tietenkin jokin jää aina harmittamaan.

-Fullsteam Records jakelee tuota levyä. Millainen suhde teillä on kyseiseen yhtiöön?

C: Fullsteam Records maksoi tuon levyn painatuksen ja itse maksoimme levyn nauhoitukset. Aika pitkälti kaveripohjalta tätä on työstetty. Tuttuja heppuja. Erittäin hyvä mahdollisuus meille, että saatiin ulos tuo levy virallisesti.

-Onko jo tietoa miten hyvin levyä on mennyt?

C: Itse olemme saaneet tuota myydyksi ihan kohtuullisen hyvin. Raaka-arvio on noin 250 kappaletta siitä 500 painoksesta. Ihan hyvin näin uudelle bändille, kun keikkaakaan ei ole pahemmin ollut.

-Millaisia tavoitteita levyn suhteen on asetettu?

C: Levydiili jollekin isommalle lafkalle on hakusessa. Muutama mahdollinen yhtiö on olemassa ja niihin tarkoitus lähettää jonkinlaista promopakettia lähiaikoina. Ja lisäksi yritetään tietenkin tehdä hyviä ja laadukkaita keikkoja. Mieluummin laatua kuin määrää.

-Onko keikkojen suhteen suunnitteilla jotain?

C: Enimmäkseen pistokeikkoja on tarkoitus tehdä. Se sopii paremmin meidän tyyliin. Ei viitsisi olla sellainen jokamiehen bändi, mikä soittaa joka viikonloppu samassa paikassa. Jonkinlainen tunnettavuuden kasvatus on tietenkin tavoitteena, että ihmiset osaisivat löytää keikalle silloin, kun niitä on.

-Mistä Callisto imee vaikutteensa?

C: Ensimmäisenä mieleen tulevat ZAO, Breach ja Neurosis. Ei nuo erityisesti vaikuttajia ole, mutta nuo ovat bändejä, johon meitä voi ehkä verrata.Raskasta musiikkia kuitenkin kuuntelemme yleisesti ja kaikesta mahdollisesta imetään vaikutteita. Ei ole kenellekään tullut vielä poppiheräämistä.

-Siinä olikin juttutuokio bändin kanssa. Calliston debyytti-ep on siis julkaistu ja sitä voi etsiä käsiinsä ainakin Sitruunamaailman (Fullsteam Records) kotisivujen kautta. Suosittelen, jos metalcore on musiikinlaji, joka kolahtaa.


Kotisivu: www.callistochaos.com
Julkaistu: 2003-02-10
Toimittaja: Tero Kallio