Haastattelut


Scent of Flesh - Lihaa marinoituna ja juuri grillattuna


LetsMakeSomeNoise otti yhteyttä imatralaiseen Scent of Fleshiin haastattelun merkeissä. Kysymyksiin vastaili yhtyeen rumpali Antti Suikkanen.

Kalmantuoksuiset terveiset täältä LetsMakeSomeNoisesta. Otetaan perinteitä kunnioittava käynnistys haastattelulle ja kysytään, että mitä kuuluu?

A: No, eipä tässä kummempia. Itse asiassa heräsin juuri ja pää on vielä ihan totaalisen jumissa.

Täytyy heti alkuun kehua, että Valor in Hatred on ehdottomasti vuoden paras kotimainen death metal -levy. Tästä herääkin kysymys, että mistä löytyy avain ja energia infernaalisen hyvän deathin tekemiseen?

A: Avain on kitaristimme mielikuvitus, jonka pohjalta me sitten väännämme riffit. Yhdessä kasaamme ja sovitamme ne valmiiksi biiseiksi. Välillä on tullut joitain niin sairaita ideoita, ettei niiden käytännön toteuttaminen soitannollisesti ole ollut keneltäkään meiltä mahdollista - vielä.

Mistä kumpuaa Scent of Fleshin inspiraatio ja rakkaus deathmetallia kohtaan?

A: Death metal on metallin äärimmäisin muoto. Se ei ole täysin kaavoihin kangistunut, vaikka tiettyjen perusasioiden onkin oltava läsnä. Death metal vaatii niin soittajalta kuin kuuntelijalta paljon teknisyytensä takia. Mahdollisuudet death metallia luodessa ovat mielikuvituksen puitteissa rajattomat. Koko death metal on kuin minulle itselleni mittatilaustyönä tehty genre.

Voisitteko koskaan kuvitella soittavanne erityylistä musiikkia?

A: Scent of Flesh ei tule koskaan tekemään mitään muuta kuin death metallia. On säälittävää katsoa bändejä, jotka väsyvät ja vaihtavat musiikkityylinsä kertalaakista kevyempään. Mielestäni siinä vaiheessa, kun oma tyyli ei enää miellytä, pitäisi haudata koko bändi ennemmin kuin vaihtaa tyyliä kokonaan ja jatkaa vanhalla nimellä. Se on vanhalla nimellä rahastusta, vaikka bändi ei enää edusta sitä mitä se on ollut. Esimerkkejä on lukemattomasti, niitä nyt kuitenkaan erittelemättä.

Piileekö Scent of Fleshin takana minkäänlaista ulkomusiikillista filosofiaa?

A: Ei. Scent of Flesh ei jaa mitään sanomaa. Sanoituksemme ovat täysin fiktiivisiä tarinoita väkivallasta ja kuolemasta. Olemme kauhuleffafriikkejä ja lyriikkamme kumpuavat sieltä. Meidän tehtävämme ei ole ohjata ketään suuntaan tai toiseen lyriikoiden tai minkään muunkaan avulla. Jokainen tekee omat valintansa itse.

Miten kuvailisitte Scent of Fleshiä tavalliselle taavetille?

A: Brutaalia karjalaista kalmaa tai raivoa susirajalta.

Valor in Hatred on ollut ulkona jo pienen tovin. Millaisen vastaanoton se on saanut?

A: Vastaanotto on ollut kaikin puolin loistavaa! Palaute on ollut tähän mennessä pelkästään hyvää. Arvosteluista suurin osa on ollut siinä 8/10-luokkaa ja on mukaan eksynyt jo joku 5/10 sekä 10/10-arviokin. Vielä ei ole tullut yhtään arviota, missä meidät poljettaisiin totaalisesti maan tasalle. Valitettavasti. Sellaiseen olisi mukava törmätä jossain. Huonoin mahdollinen arvio on joku keskiverto 5/10. Rakastakaa tai vihatkaa meitä! Emme halua olla vain mikään ihan ok -bändi.

Millainen prosessi Valor in Hatredin kirjoittaminen oli?

A: Väänsimme koko Valor in Hatredin vuodessa. Kun Roaring Depths of Insanity oli äänitetty, aloimme samantien tehdä uutta materialia. Biisien kirjoitusprosessi oli kaiken kaikkiaan helppo juttu. En kuitenkaan usko, että tulemme tekemään seuravan levymme yhtä nopeasti.

Levyn julkaisijana toimii kotimainen Firebox, koska ette ilmeisesti olleet tyytyväisiä edellisen lafkanne, Black Lotus Recordsin toimintaan. Voitteko vähän valaista asioiden taustoja?

A: Tässä on hyvä esimerkki siitä, että vaikka sopimus on hyvä ja kaikinpuolin kunnossa, hommat voivat kusta pahasti levy-yhtiön puolelta. Black Lotuksen kanssa alkoi ensin yhteydenpito takkuilla. Ainoa kontakti niihin oli puhelimitse, kun eivät mukamas ehtineet maileihin vastata. Viimeinen niitti oli kuitenkin se, ettei niillä ollutkaan varaa maksaa studiolaskuamme. Ne venyttivät maksua aina tyyliin, että kuukauden päästä kyllä maksetaan. Samalla levyn julkaisu siirtyi siirtymistään. Lopulta ne sanoivat maksavansa kesäkuussa sataprosenttisen varmasti. Ongelma oli kuitenkin siinä, että levy oli äänitetty jo syyskuussa ja studiostakin kyseltiin jo kovasti rahojen perään. Siinä vaiheessa meille riitti. Maksoimme ensialkuun studiolaskun itse ja ilmoitimme Black Lotukselle, että nyt loppuu pelleily, ja että haluamme purkaa diilin. Se onnistui, koska sopimuksessamme oli kohta, jonka mukaan sopimus voidaan purkaa, jos toinen osapuoli ei pysty pitämään lupauksiaan. Laitoimme Fireboxille mailia asiasta ja kyselimme haluaisiko ne julkaista levymme. Siellä ei paljon emmitty ja saimme sorvattua diilin Fireboxin kanssa kivuttomasti.

Oletteko olleet tyytyväisiä kotoisen Fireboximme toimintaan?

A: Ehdottomasti kyllä. Fireboxin kanssa asiat ovat toimineet juuri niin hyvin kuin niiden toivoisi toimivankin. Firebox on mainostanut Valor in Hatredia kiitettävästi, eikä sieltä ole tullut mitään tyhjiä lupauksia, vaan ovat aina pitäneet hyvin sanansa. Terveisiä vaan Fireboxin väelle!

Millainen bändi Scent of Flesh on livenä ja tullaanko yhtyettä näkemään elävänä Suomen suvessa?

A: Scent of Flesh on livenä puhdasta aggressiota ja raivoa. Vedämme joka ikisen keikan satakymmenen lasissa, eikä yleisön tarvitse katsoa bändiä joka vain seisoo lavalla tukka silmillä. Olemme saaneet jokaiselta keikalta vain ja ainoastaan loistavaa palautetta. Moni on ihmetellyt keikan jälkeen, kun eivät ole meistä ennen kuulleet ja ylistävät samalla livemenomme maasta kattoon. Keikka onkin parasta mahdollista promootiota meille. Kesäksi on kaksi keikkaa sovittu. Ensimmäinen on Imatralla BB-viikolla Finntrollin kanssa ja toinen loppukesästä Turussa. Enemmänkin keikkoja mielellään tehtäisiin, mutta Suomessa tuntuu tämä sisäsiittoisuus vallitsevan turhankin monella paikkakunnalla.

Mitä mieltä olette nykyisestä ja menneestä kotimaisesta deathmetal-tarjonnasta? Entä ulkomaiden? Suurta kunnioitusta Floridan uranuurtajia kohtaan löytyy varmasti?

A: Suomesta nyt ei kovin monta loistavaa death metal -bändiä vielä löydy. Suunta on kuitenkin hyvä, koska jatkuvasti tulee uusia akteja esiin. Ulkomailta näitä alkaakin jo löytyä. Floridan suunnasta tulee tosiaan paljon hyvää kamaa ja sieltä mekin olemme vaikutteemme saaneet.

Mitä kuuluu Scent of Fleshin tulevaisuuden suunnitelmiin?

A: Ei tässä ihmeempiä. Pikkuhiljaa väsäillään uusia biisejä ja keikkoja tehdään sitä mukaa, kun järkeviä keikkatarjouksia tulee.

Loppuun vielä terveisenne lukijoille ja pakollinen kysymys: milloin liha tuoksuu parhaimmalta?

A: Ostakaa Valor in Hatred! Tulkaa katsomaan SoF-keikka, jos joskus satumme jonnekin lähiseudullenne. Saatatte yllättyä! Ja milloin liha tuoksuu parhaimmalle? No, tietenkin marinoituna ja juuri grillattuna!


Kotisivu: www.scentofflesh.net
Julkaistu: 2004-07-02
Toimittaja: Toni Peltola