Haastattelut


Gadget - Ruotsalaisen grindcoren uusi aalto


LetsMakeSomeNoise sai haastateltavakseen uuden ruotsalaisen grindcorelupauksen, Gadgetin. Yhtyeen vokalisti-kitaristi-rumpali William Blackmon (WB) vastaili kiperiin kysymyksiin.

- Mitä haastattelu olisikaan ilman perinteitä, joten kuulumisilla käyntiin.

WB: Kiitos hyvää kuuluu! Odottelemme tässä debyyttimme julkaisua ja siinä sivussa annamme haastatteluja ja treenaamme levynjulkaisukeikkaa varten, joka on helmikuun 16. päivä. Elämä on hienoa.

- Gadget on kohtalaisen uusi nimi Suomessa. Kertoisitko hieman orkesterinne historiasta?

WB: Aloitimme alkuvuodesta 2000, jolloin minä tapasin Rikardin. Siitä lähtien olemme kasvaneet pisteeseen, jossa olemme nyt. Bändiin ei ole tämän jälkeen juurikaan tullut uusia jäseniä, sillä me teemme asiat mieluummin itseksemme ja odotamme, että vastaan tulee joku, joka oikeasti jaksaa panostaa Gadgetiin sataprosenttisesti. Kokoonpanomme on nyt kuitenkin vakaa, paitsi että etsimme yhtä pätevää rumpalia. Solmimme sopimuksen Relapsen kanssa vuonna 2001 ja julkaisimme split-seiskatuuman Exhumedin kanssa samana vuonna. Tämän jälkeen esiinnyimme parilla kokoelmalevyllä ja nyt viimeinkin saimme julkaistua oman täyspitkämme!

- Kuten sanottu, debyyttinne ilmestyy helmikuussa. Miltä tuntuu saada ensimmäinen levy julkaistuksi niinkin ison lafkan kuin Relapsen kautta?

WB: Totta kai se tuntuu hyvältä! Olen tosi onnellinen siitä, että meidän ei tarvinnut missään vaiheessa työskennellä paskojen pikkulafkojen kanssa, ja että saimme heti kättelyssä sopimuksen vakavasti otettavan kanssa. Relapse on varmasti kaikista paras vaihtoehto meidänkaltaiselle bändille. Yhtyeet ovat hyviä, levyt näyttävät hyviltä ja kaikki joihin olemme olleet yhteydessä ovat hienoja ihmisiä ja tekevät hienoa työtä.

- Kuinka saitte levy-yhtiön kiinnostumaan teistä?

WB: Perinteiselle kaavalla, eli lähetimme heille meidän demomme. Hieno ihminen nimeltään Greg Alexander sattui kuulemaan sen ja otti meihin yhteyttä. Luulen, että olimme äärimmäisen onnekkaita. Suurinta osaa demoista ei kuitenkaan noteerata mitenkään isoimmissa lafkoissa, sillä ne saavat niitä tuhottoman paljon.

- Siirrytäänpä aiheessa debyyttiinne. Piileekö Remoten takana minkäänlaista sanoituksellista teemaa?

WB: Suurin osa sanoituksista on hyvin henkilökohtaisia ja ne ovat myös hyvin synkkiä. Minulle tärkein asia lyriikoissa on ilmaista tiettyjä asioita, kuten riittämättömyytä ja kaiken toivon menetystä. Se on kirjoittamisen tärkein pointti. Jotkut lyriikoistamme kertovat myös cyberpunkista, joihin saan inspiraation intohimostani, eli synkästä sci-fistä ja cyberpunk-kirjallisuudesta.

- Entä mistä saatte musikaalisen inspiraationne?

WB: Luulen, että se kaikki tulee siitä, että mitä satun milloinkin kuuntelemaan. Kuuntelen paljon erityyppistä musiikkia ja ne kaikki vaikuttavat minuun erilaisilla tavoilla. Suurin osa vaikutteista tulee tietenkin brutaaleista bändeistä. Niinkuin tälläkin hetkellä minun suurin vaikuttajani on Inhumen uusin levy. Ja tietenkin kahvi, joka toimii aina! Kevyemmästä päästä soittolistallani on parasta aikaa Mew'n Frengers-levy.

- Nautitteko levyn nauhoitusprosessista?

WB: Kyllä ja ei. Näin jälkeenpäin ajateltuna se oli hauskaa, vaikka siihen liittyi todella paljon stressiä. Ruotsissa oli juuri tuolloin todella kovat helteet ja, kuten arvata saattaa, studion ilmastointilaitteet olivat rikki! Lämpötila lähenteli kolmeakymmentä astetta ja kun nauhoitimme rumpuja, oli vielä kuumempaa. Pystytte varmaan kuvittelemaan fyysisen rasitteen, mikä siitä syntyi.

- Mitä grindcore merkitsee teille?

WB: Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna: Se on sekoitus, joka muodostuu crustin ja deathmetallin parhaista aineksista!

- Miltäs tulevaisuus näyttää Gadgetin silmin katsottuna?

WB: Alamme piakkoin kirjoittaa uutta materiaalia. Kaipaamme kovasti myös keikkalavoille ja toivomme kovasti, että pääsisimme kiertueelle ja ehkäpä myös Suomeenkin, vaikka luulen, että meidän lähetetään aluksi etelämmäksi soittamaan.

- Tähän päättyykin tämänkertainen haastattelumme. Löytyykö viimeisiä sanoja suomalaisille grindcore-fanaatikoille?

WB: Kiitoksia haastattelusta. Stay grind! Ja muistatkaa tsekata Gadget!


Kotisivu: gadget.cjb.net
Julkaistu: 2004-02-02
Toimittaja: Toni Peltola