Haastattelut


Mustan Kuun Lapset


Mustan Kuun Lapset on jo monella tapaa legendaarinen orkesteri. LetsMakeSomeNoiselle tarjoutui mahdollisuus haastattella yhtyettä niin nykyisestä, menneestä, kuin tulevastakin. Kysymyksiin vastaili yhtyeen basisti Kari Kinnunen (K)

-Aloitetaan sillä, millä haastattelut perinteisesti ja luonnollisesti aloitetaan. Eli mitäs Mustan kuun lapsille kuuluu tällä hetkellä?

K: Mukuloille kuuluu hyvää. Aurinko paistaa, olut on kylmää ja naiset kauniita, mitä muuta hevimies voi toivoa?

Bändi on tällä hetkellä kesälomalla treenailusta ja puuha Pete organisoi tulevan täysipitkän kansitaiteita, eli hiljalleen valmistaudutaan levyn julkaisuun.

-LetsMakeSomeNoisen lukijoiden joukossa on mitä luultavammin ihmisiä, joille Mustan kuun lapset on vielä outo orkesteri. Miten kuvailisit yhtyettä ihmiselle, joka ymmärtää genren päälle, mutta ei ole vielä kuullut teitä?

K: Mustan Kuun Lapset on soittanut yhdessä vuodesta 1993, eli kymmenenvuotis kemut on tiedossa tänä kesänä. MKL nimihän me otettiin käyttöön vasta 1996. Me soitellaan melodista dark metallia, joka on saanut vaikutteita blackmetallista, death metallista ja klassisesta musiikista.

-Monet mieltävät teidät juuri blackmetal yhtyeeksi. Ilmeisesti ette kuitenkaan pidä kyseisestä vertauksesta?

K: Eipä sillä juuri väliä ole mihin kategoriaan meidät laitetaan, mutta meidän mielestämme emme kuitenkaan ole täysiverinen blackmetal bändi, vaikka yhtäläisyyksiä onkin paljon. Ehkäpä Dark metal olisi terminä parempi musiikillemme, kun emme musiikillamme tai lyriikoilla ylistä pahuuden ylivaltaa, vaikka antikristillisiä olemmekin.

-Blackmetallista vielä. Mitä mieltä olette Suomen tämänhetkisestä blackmetal tarjonnasta? Tai Suomen metallipiireistä‚ ylipäätänsä?

K: Suomessa on paljon lahjakkaita muusikoita ja hyviä BM bändejä, eli mielestäni tilanne on hyvä. Vaikken seuraakaan sceneä aktiivisesti, olen ymmärtänyt, että pahimmat poserit ja wannabe paholaisetkin on pikkuhiljaa saaneet munankarvat ja ymmärtävät jo jotakin.

-Palataanpa ajassa taaksepäin, Suruntuojaan. Nyt kun levyn julkaisusta on jo aikaa niin millaisia tuntoja levy tuottaa teissä tänäpäivänä?

K: Kyllähän Suruntuojalla tulee aina olemaan erityinen paikka muistoissa, onhan kyseessä meidän ensimmäinen virallinen täysipitkä. Suruntuojan kautta saimme myös nykyisen diilimme Northern sound recordsilta, eli varsin lämpimät ovat muistot.

-Millaista palautetta olette saaneet Suruntuojan tiimoilta?

K: Pääasiassa hyvin positiivista. Tietysti myös "edellinen oli parempi" kommentteja on kuulunut ja tulee kuulumaan niin kauan kun levyjä tehdään.

-Mennään vielä kauemmaksi menneisyyteen. Millaisia ajatuksia aiemmat julkaisunne, kuten esimerkiksi Prologi, herättävät nykyään?

K: Omakustanne Prologin valmistusprosessi herättää ikäviä muistoja, kun käyttämämme CD-monistamo yritti kusettaa meitä. Useiden puheluiden jälkeen pääsimme finaaliin, jossa raivostunut Lehtinen kantoi avustajineen levyt pois. Levynä Prologi sisältää mainioita biisejä, kuten Vihan.

-Yleisön pyynnöstä sellainen kysymys, että onko vanhempia levytyksiänne enää saatavilla missään?

K: Demot Kunnes loppuu yö ja Varjomaa on loppuunmyyty, kuten myös Prologit (omakustanne & Italian versio). MKL splittiä löytyy vielä pari kappaletta.

-Menneisyydestä tähän päivään. Olette julkaisemassa uutta levy ensi syksynä. Millaista materiaalia on luvassa?

K: Musiikkimme on kehittynyt melko tasaisesti sitten Kunnes loppuu yö -demon, eli luvassa on Suruntuojasta jalostuneempaa musiikkia. Itse on hyvin vaikea huomata tuota eroa, kun ei voi täysin objektiivisesti kuunnella levyjämme.

-Onko bändin linja muuttunut mitenkn uuden materiaalin myötä?

K: Alkaahan meillä olemaan jo sen verran elämänkokemusta takana, että se näkyy sekä musiikissa, että lyriikoissa. Ehkäpä vuosien varrella on mukaan tarttunut myös taitoa.

-Levyn nauhoitukset on ilmeisesti jo suoritettu? Ja jos ovat niin miten ne ovat sujuneet?

K: Kävimme nauhoittamassa levyn huhti-toukokuussa 2003. Nauhoitukset menivät hyvin ja uusi levy on valmis. Kansien tekokin on kovassa vauhdissa ja ne valmistuvat lähiaikoina.

-Tulevasta levystä saamme varmasti kuulla lisää myöhemmin. Mennäänpä· keikkailupuolelle. Tullaanko Mustan kuun lapsia näkemään livenä loppuvuonna 2003?

K: Tällä hetkellä tiedossa ei ole ainoatakaan keikkaa. Toki, jos meitä keikalle pyydetään ja menomme antaa myöten, lähdemme mielellämme.

-Mitenkäs menneet keikat. Itselläni ainakin on sellainen mielikuva, että ette ole tehneet oikein paljon keikkoja?

K: Eipä niitä kovinkaan ahkerasti ole tullut tehtyä, muutamia vuodessa.

-Olisiko menneiltä keikoilta mitään mielenkiintoisia tarinoita kerrottavana?

K: Kyllähän sitä kaikkea hassua on tapahtunut, mutta jätetään ne nyt asianomaisten "salaisuudeksi".

-Tähän loppuukin tämänkertainen haastattelumme. Kiitokset Mustan kuun lapsille. Tahtoisitteko vielä sanoa jotain terveisiä lukijoille?

K: Kiitokset hyvästä haastattelusta! Lukijoille toivotan aurinkoista ja raskaan musiikin täytteistä kesää!


Kotisivu: mkl.cjb.net
Julkaistu: 2003-07-07
Toimittaja: Toni Peltola