Haastattelut


Godsplague


Godsplague on useimmille vielä suht tuntematon bändi, vaikka Helsingin seudulla bändi onkin jo niittänyt mainetta kovana livebändinä.Nykyinen Godsplague ottaa vaikutteensa 70-luvutyylisestä raskaasta rokista ja yhdistää siihen asennemetallista elementtejä, jotka tekevät bändistä erittäin raikkaan kuuloisen.

Taustaa

Godsplague perustettiin muutama vuosi sitten, kun enemmän asennemetallia soittaneen Suspicious Mothan heput halusivat aloittaa puhtaalta pöydältä hakattuaan päätään riittävän kauan erinäisiin ovenpieliin. Tyylin muutos oli myös yksi syy nimen muutokseen. Bändi siirtyi enemmän rokkaavaan suuntaan. Nimi keksittiin Ruotsin laivalla, kun silloinen laulaja Eppu oli huonosti toimivalle mankalle äksyillyt, että "on se yksi jumalan vitsaus et tää perkele ei voi toimia". Tehtyään yhden EP:n päätettiin Eppu pistää vaihtoon musiikillisten erimielisyyksien takia. Tilalle pyydettiin mm. D-rayssä aikoinaan vaikuttanutta Nicoa, jonka mukaantulo loksautti palaset lopullisesti kohdalleen ja bändi kuulosti sellaiselta kuin oli alunperin suunniteltu. Raskaampaa ja runnovampaa rokkia, joka kuitenkin kuulostaa hyvin tuoreelta.

Promo

Uuden kokoonpanon kanssa bändi nauhoitti 3 biisin promon, joka on saatavilla bändin kotivuilta mp3:na (www.godsplague.com) ja jolla on tarkoitus hankkia bändille levydiili. Promo nauhoitettiin lähes kokonaan yhdellä vedolla sisään, mutta jälki on siitä huolimatta todella hyvää. Hyvän studion ja tuottajan, joka osasi vääntää levyllä kunnon jyrinäsoundit, osuutta ei varmaankaan voi vähätellä. Promolla on mukana myös jo jonkinlaiseksi hitiksi noussut biisi Supersatan. Biisi on väännetty jouluaattona, kun kitaristi Euge oli vittuuntunut "kirkkomölinään" ja saanut idean biisistä Entombedin paidan selässä olevasta tekstistä "God is great, but Satan is super". Biisi on se mistä monet bändin tunnistavat ja usein biisi osataan ulkoa keikalla. Myös ilmaislehti Cult on nimennyt, jossakin jutussa Godsplaguen Helsingin Supersataniksi.

Euge ja Wylde

Kitaristi Eugen soittoa on moni verrannut Black Label Societyn Zakk Wyldeen. Euge haluaa kuitenkin korjata yleisen ennakkoluulon, että hän olisi matkinut Wyldeä. "Mä olen aina soittanut sillä tyylillä, enkä ollut edes kuullut Wyldeä. Kaveri toi jossain vaiheessa No More Tears levyn ja sanoi, että mä kuulostan ihan samalta. Eihän tuo mikään paskempi vertaus ole. Jos verrattaisiin Cobainiin niin menisin saunan taakse ja ampuisin itseni.", sanoo Euge. Nico kertookin, että Eugessa on yrittänyt saada Wyldeä hieman sivuun, jotta saataisiin Euge enemmän esiin. "Enemmän mä diggailen Lynyrd Skynyrdiä, se on pienestä lähtien ollut pyhä bändi. Tuohan on sitä saamaa bluesriffittelyä ainoastaan vähän raskaammalla kädellä soitettuna.", sanoo Euge.

Tulevaisuus

Godsplague tekee kesällä jonkin verran keikkoja, vaikka festarit ilmeisesti ehtivät enimmäkseen mennä sivu suun. Bändi on kuitenkin mahdollista nähdä mm. Tuskan iltaklubilla Tavastialla. Jatkossa tärkein tavoite on levydiilin saaminen. Nicolla on kuitenkin selvä tavoite tulevaisuuden varalle. "Meitsi on tehnyt jo yhden albumin, joten seuraava tavoite on kultalevy, ehkä ensiks olis hyvä kuitenkin saada tuo levydiili.", toteaa Nico. Promon perusteella bändille voi ainakin lupailla ruusuista tulevaisuutta. Musiikillisesti ja taustavoimien osalta ei puutteita ole.


Kotisivu: www.godsplague.com
Julkaistu: 2002-06-04
Toimittaja: Tero Kallio