Graveyard saapuu Suomeen minirundille

Juuri uuden albuminsa ”Lights Out” julkaissut Graveyard saapuu Suomen-kiertueelle ensi keväänä. Ruotsalaisrokkarit on mahdollista nähdä Turun ja Tampereen Klubien lisäksi Tavastialla sekä Lutakossa huhtikuussa. Graveyardia lämmittelee Suomen-keikoilla kotimainen Death Hawks. Liput keikoille tulevat myyntiin perjantaina 2. marraskuuta Tiketissä.

Göteborgilainen Graveyard on kasvanut vuosien saatossa harrastusprojektista täysiverikseksi rock´n´roll -bändiksi. Perinnetietoinen yhtye maustaa raskaasti groovavan musiikkinsa psykedeliasävyin yhdistäen ne 70-luvun blues-pohjaiseen hardrockiin. Graveyard onkin kerännyt vertauksia aikakauden suurnimiin kuten Led Zeppeliniin ja Black Sabbathiin. Vaikka bändin musiikki nojaakin vahvasti menneisiin vuosikymmeniin, kuulostaa se silti tuoreelle ja elävälle. Graveyard julkaisi uutuuslevynsä ”Lights Out” lokakuun lopulla ja tuore julkaisu jatkaa bändin tinkimätöntä linjaa.

[youtube DKfv81O-6FA]

Graveyardin ekstaattiset keikat ovat kasvattaneet bändin mainetta yhtenä retrorock-buumin kuumimpana nimenä. Ahkera keikkailu yhdistettynä vuonna 2011 ilmestyneen ”Hisingen Blues”-albumin menestykseen on vakiinnuttanut Graveyardin suosion ympäri Eurooppaa. Useasti Suomessakin vierailleen Graveyardin edelliset klubikeikat ovat olleet loppuunmyytyjä menestyksiä ja bändi on vakuuttanut yleisönsä myös festarikeikoilla ympäri maata.

Graveyardia Suomen-keikoilla lämmittelevän Death Hawksin johtohahmon Teemu Markkulan rakkaus bluesiin kuuluu bändin elokuvallisessa musiikissa, jonka sanoituksissa käsitellään kuolemaa eri näkökulmista. Psykedeelistä kraut-rockia soittava yhtye julkaisi kehutun debyyttialbuminsa ”Death & Decay” alkuvuodesta ja valmistelee parhaillaan uutta materiaalia tulevaa julkaisuaan varten. Tammikuussa Death Hawks nähdään Eurosonic-festivaaleilla sekä kiertueilla Ruotsissa ja Norjassa.

KEIKAT:
Ke 17.4.2013 Turku, Klubi (ovet klo 20, ikäraja K-18)
To 18.4.2013 Tampere, Klubi (ovet klo 20, ikäraja 18)
Pe 19.4.2013 Helsinki, Tavastia (ovet 20, ikäraja K-18)
La 20.4.2013 Jyväskylä, Lutakko (ovet 20, ikäraja K-18/sallittu)

LIPUT
Myyntiin pe 2.11.2012 klo 9
Turku: 17 euroa + toimituskulut Tiketin myyntipisteistä. Ovelta 20 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.
Tampere: 17 euroa + toimituskulut Tiketistä. Ovelta 20 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.
Helsinki: 22 euroa + toimituskulut Tiketistä. Ovelta 24 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.
Jyväskylä: 17 euroa + toimituskulut Tiketistä. Jelmun jäsenille 15 euroa + toimituskulut www.jelmu.fi.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.