Google ottaa ensiaskeleensa musiikin parissa

Pitkään tätä onkin jo odoteltu eli Googlen hyppäämistä musiikkibisnekseen. Nyt on viimein amerikkalaisille avattu Googlen Music, joka tulee alkuun ainakin ensisijaisesti kilpailee iTunesin ja Amazonin kanssa digitaalisen musiikin kentällä, mutta jatkossa varmasti palvelu tullaan yhdistämään myös muihin Googlen tuotteisiin, jolloin ollaankin täysin uuden ympäristön äärellä.

Palveluun on tulossa artisteille mahdollisuus myydä itse musiikkiaan. Tämä tulee varmasti olemaan iso isku monelle pienemmälle toimijalle, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan tällaiseen suoraan artistilta fanille -malliin. Googlen etu on aina kuitenkin suuruusluokka, joten pienten pitää alkaa keksiä jälleen uusia ideoita.

Koska sivustoon ei vielä pääse Amerikan ulkopuolelta käsiksi on vaikea sanoa mitä mielenkiintoista on nyt jo tarjolla. Lisää infoa on varmasti tarjolla lähiaikoina. Tässä videossa kerrotaan lisää tuosta palvelusta artistien voimin.

[youtube 3lv1xras-zM]

Tässä vielä hyvin pikainen yleiskatsaus siitä mitä Google Music oikein on.

[youtube eLPG44uLTK8]


Posted

in

by

Tags:

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.