Ghetto Party -klubi tekee paluun Jyväskylään festarimuodossa

Vuodesta 2009-2012 Jyväskylässä toiminut rytmimusiikkiin keskittynyt Ghetto Party-klubi palaa kahden esiintymislavan voimin kaksipäiväisenä festivaalina synnyinsijoilleen Kortepohjan ravintola Rentukkaan lokakuun alussa 4.-5.10.2013. Vielä ei kovin paljoa raoteta salaisuuden verhoa ohjelmiston osalta, mutta julkistetaan kuitenkin kaksi ensimmäistä artistia Spektaakkeli (Pietari & Tykopaatti) ja Haamu sekä läpi festivaalin levysoittimien takana irti oleva tiukka tiskijukkatroikka Pex Pistols, Ilpo Varvaskorpi & Yollu.

Ensimmäistä kertaa Jyväskylään esiintymään saapuu yhden viime vuoden riemastuttavimmista paluista tehnyt pitkänlinjan räppäri Pietari, joka tuli tunnetuksi rehellisen letkeillä räpeillään jo vuosituhannen vaihteessa. Pitkän hiljaiselon jälkeen Pietari julkaisi vihdoin viime syksyksynä Monsp Recordsin julkaiseman soololevyn “Hopeatähti”, joka nousi heittämällä yhdeksi vuoden parhaista levyistä genreen katsomatta. Ketsuppipullon auettua lisää materiaalia saatiin jo toukokuun alussa, kun Helmi Levyt julkaisi Pietari & Kohtalon Kauppiaat -nimelllä bändilevyn “Paratiisi”, joka esittelee Pietarin monipuolisia artistinlahjoja tällä kertaa räppiä enemmän bluesin ja iskelmmän kautta. Paraikaa Pietari veistelee yhdessä kestosuosikki Tykopaatin kanssa Spektaakkeli-nimellä syksyllä julkaistavaa albumia. Moottoriturpa Tykopaatti on tullut tunnetuksi soololevyjensä lisäksi Joku Roti Mafian riveistä sekä The Irrationals-yhtyeen solistina. Spektaakkelia on jo nähty keikkalavoilla ympäri Suomen ja nyt GP Festivaali tuo kaksikon tulevan levyn myötä vihdoin myös Jyväskylään!

Haamu on yksi maamme mielenkiintoisimmista nousevista räppäreistä, joka on soolotuotantonsa lisäksi nähty ja kuultu myös yhdessä turkulaisen Vieläkin Lepposaa-duon kanssa. Haamu on esiintynyt Jyväskylässä VL:n kanssa aiemmin vain kertaalleen ja saapu nyt ensimmäiselle soolokeikalleen. Kymmenkunta vuotta räpännyt ja tätä nykyä Tampereella vaikuttava Haamu on ollut pitkään pienemmän räpyleisön suosiossa, mutta Meiän musiikin kautta viime syksynä julkaistu kolmas sooloalbumi “Aikaa kalliimpi” on siivittänyt Haamun kesäksi muun muassa maineikkaan Ilosaarirockin lavalle.

Levyjä tapahtumassa soittavat mikin varressa artistinimellä Are tunnettu Ilpo Varvaskorpi, GP:n taitava luottotiskijukka Pex Pistols sekä Helsinkiin kotiutunut, klubin alkuajoista asti mukana ollut DJ Yollu!

Ensimmäiset julkaistut artistit kuvaavat hyvin koko Ghetto Party Festivaalin perusideaa sekä ohjelman linjaa. Jyväskylän rytmimusiikkitarjonta on kasvanut GP:n perustamisajoista paljon, mutta tarjonta on lopulta varsin yksipuolista ja itseään toistavaa. Ghetto Party Festivaali pyrkii tuomaan kaupunkiin raikkaan tuulahduksen vaihtoehtoista rytmimusiikkitarjontaa maukkaalla yhdistelmällä tuoreita sekä vanhan koulun nimiä. Valtaosa rytmimusiikkikeikoista on tässä kaupungissa lisäksi yökerho-olosuhteissa, mikä ei ole paras mahdollinen ympäristö nauttia livemusiikista, joten ravintola Rentukkaan rakentuva lähiöfestivaali tulee tältäkin osalta tarjoamaan toivottavasti kaivattua vaihtelua.

Festivaalin ohjelmisto tullaan julkaisemaan kolmessa osassa. Valtaosa artisteista esiintymispäivineen julkaistaan heinäkuun loppupuolella, jolloin käynnistyy myös festivaalin lipunmyynti. Ohjelmiston viimeistelevät artistit ovat julki elo-syyskuun taitteessa.