G-ODD – Code To Rebuilding Machinery (2011)

G-ODD – Code To Rebuilding Machinery
(2011, omakustanne)

Elektronisen musiikin ihmemaahan jo muinoin vuonna 2008 eksynyt G-ODD on melkoinen tapaus. Trio on napsinut vaikutteita sieltä täältä ja uutta kiekkoa on pistetty ulos tasaisen tappavaan tahtiin laadun suuremmin kärsimättä. Yhtyeen toinen virallinen albumi onkin taas sitä tuttua sinkoilua elektronisissa taivaissa, joissa kaikki sateenkaaren värit vilkkuvat kilpaa keskenään.

Tällä kertaa bändillä on tosin yllättäviä vaikeuksia päästä vauhtiin. Iloisesti kiipeilevä Spider on toki pikkunätti numero, mutta etenkin White Desert High sekä nimibiisi Code To Rebuilding Machinery osoittautuvat alkuihastuksen jälkeen suhteellisen mitäänsanomattomiksi siivuiksi. Kimallusta ja tuiketta kyllä piisaa, mutta korean ulkokuoren alta ei löydy mitään, ja se jos mikä on rumasti sanottu G-ODDin kappaleista.

Hiukan puolivälin jälkeen kuultava King of the World osoittautuu onneksi jälkimmäisen puoliskon juhlien starttaajaksi. Rosoinen ralli lyö samaan pakettiin kertosäkeistön jamaikalaisen chillailun sekä näiden väliin puristuvat elektro-rock pikataipaleet. Liitto tuntuu ehkä luettuna mahdottomalta, mutta kuten planeettamme, se pyörii sittenkin!

Albumin todelliset helmet löytyvät kuitenkin vasta viimemetreiltä. Härski blues-rock siivu Burning Machine Blues / Free tuo kapakan ovista sisään Tom Waitsin kähisevän äänen ja raastetut soundit. Sauhu nousee entistä korkeammalla kun levyn massiivisin raita, reilusti päälle kahdeksanminuuttinen Can You See the Light / I Can’t See It päästetään irti. Teos on kuin pienimuotoinen elektro-ooppera, jonka teemoissa trio osuu toistuvasti rikkaisiin kultasuoniin.

Code To Rebuilding Machinery on huimassa epätasaisuudessaan hämmentävä, sillä näistä tarpeista olisi karsimalla saanut kasaan tappavan tehokkaan pikkukiekon. Ehkä sitä julkaisutahtia olisi sittenkin hyvä hiukan himmata ja miettiä, mistä G-ODD oikeastaan tulee ja minne se tahtoo mennä.

3 / 5

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]http://soundcloud.com/g-odd/sets/code-to-rebuilding-machinery[/soundcloud]