Fuusiojazz-kitarataiturilegenda John McLaughlin keikalle Finlandia-talolle

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä fuusiojazz-kitarataituri John McLaughlin julkaisee lokakuussa toisen albuminsa The 4th Dimension -yhtyeen kanssa. ”Now Here This” -levyä juhlistaakseen John McLaughlin & The 4th Dimension lähtee myös kiertueelle, joka kaartaa loppusyksystä myös Suomeen. McLaughlin yhtyeineen esiintyy Helsingin Finlandia-talolla maanantaina 19. marraskuuta. Liput konserttiin tulevat myyntiin maanantaina 3. syyskuuta Lippupalvelussa ja Tiketissä.

John McLaughlin tunnetaan sähköisen fuusiojazzin pioneerina, joka on inspiroinut lukuisia nykykitaristeja 1960-luvulta lähtien. Soolouran lisäksi McLaughlin tunnetaan yhtyeistään Shakti ja Mahavishnu Orchestra, ja hänet muistetaan myös pitkäaikaisesta yhteistyöstään Miles Davisin kanssa. Miltei valonnopeudella soittava McLaughlin on rankattu Rolling Stone -lehden ”kaikkien aikojen kitaristit top 100” -listalla sijalle 49 ja esimerkiksi Jeff Beck on kehunut miehen olevan paras elossaoleva kitaristi. McLaughlinin ihailijoihin lukeutuu myös Eric Clapton, jonka kanssa hän on noussut myös lavalle Claptonin Crossroads Guitar -festivaalilla.

Lokakuussa ilmestyvällä ”Now Here This” -albumilla on kuultavissa hienoista, mutta kuitenkin merkille pantavaa dynamiikan vaihtelua, josta suurimmat kiitokset saa yhtyeen intialainen rumpali Ranjit Barot. Basisti Etienne M’Bappen kuten kosketinsoittaja Gary Husbandin sointia on kuultu jo ”To the One” -levyllä. Ranskalaisella Studio 26:lla äänitetyllä levyllä on havaittavissa McLaughlinin vuosikymmeniä jatkunut viehätys intialaiseen musiikkiin sekä hänen vaivaton virtuositeettinsa ja lyyrisyytensä. McLaughlin itse toteaa levystään: ”Now Here This” on tähänastisen elämäntyöni kulminaatio”.

KONSERTTI:
John McLaughlin & The 4th Dimension
Ma 19.11.2012 klo 20 Helsinki, Finlandia-talo (ovet klo 19)

LIPUT:
Myyntiin ma 3.9.2012 klo 9
69 / 54 / 44 euroa + mahd. toimituskulut Lippupalvelun myyntipisteistä.