Fuck Buttons palaa Suomeen

Heinäkuussa julkaistun uutuusalbuminsa myötä ajankohtainen Fuck Buttons palaa neljän vuoden tauon päätteeksi Helsinkiin. Yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista elektronisen musiikin nimistä nähdään Tavastialla sunnuntai-iltana 17. marraskuuta. Tapahtuman liput tulevat myyntiin Tiketissä keskiviikkona 11. syyskuuta.

Andrew Hungin ja Benjamin John Powerin Bristolissa vuonna 2004 perustama Fuck Buttons on kasvattanut suosiotaan tasaisesti jokaisen julkaisunsa myötä. Uransa alkuvaiheessa kaksikon soundia verrattiin Throbbing Gristlen, Aphex Twinin ja Autechren kaltaisiin kokeellisen elektronisen musiikin nimiin sekä Mogwain massiiviseen postrock-tunnelmointiin. John Cummingsin (Mogwai) ja Bob Westonin (Shellac) kanssa äänitetty debyyttialbumi ”Street Horrrsing” (2008) sai jatkoa jo seuraavana vuonna, kun Andrew Weatherallin tuottama ”Tarot Sport” (2009) vei bändin soundimaailmaa yhtä tanssittavampaan ja melodisempaan suuntaan.

Heinäkuussa ATP Recordingsin kautta julkaistu kolmas Fuck Buttons -albumi ”Slow Focus” on noussut bändin suurimmaksi menestykseksi sekä kaupallisesti että arvosteluiden perusteella. Brittilistallekin noussut levy palkittiin esimerkiksi Pitchforkissa ”Best New Music” -arvonimellä. Uudella albumilla kuullaankin duon uran mielenkiintoisinta musiikkia; aiempien julkaisujen suurieleinen elektroninen soundi ja post-rock paisuttelu ovat saaneet kylkeensä vaikutteita niin hiphopista ja dubstepista kuin John Carpenterin ja Goblinin 70-luvun elokuvasoundtrackeista.

Vuosina 2008 ja 2009 Kuudennella Linjalla vieraillut yhtye muistetaan myös Lontoon Olympialaisten avajaisista: yhtyeen kappale ”Surf Solar” käynnisti jättimäisen spektaakkelin. Lisäksi kaksikko on tehnyt remixejä esimerkiksi Mogwaille, Fever Raylle ja Cariboulle.

KEIKKA
Su 17.11.2013 Helsinki, Tavastia

LIPUT
Myyntiin ke 11.9.2013 klo 9.00
– Ennakkoon Tiketissä alk. 23,50 EUR
– Ovelta 24 EUR