FME-etkot Nosturissa

Torstain FME-ennakko Nosturissa nosti lauteille kolme hyvin erillista bändiä, jotka kaikki hoitivat tonttinsa hienosti.

Armour ilmesesti aloitti keikkansa hivenen etuajassa, mutta onnistuin todistamaan yhtyeen esityksestä viimeiset 25 minuuttia, jonka aikana bändi esitti loistavasti kasarihardrockin ilosanomaa. Yhtyeen live-meininki ja poseeraus on suoraan kuin tukkametallin oppikirjasta, mutta Armourin parhaat biisit ovat tarpeeksi tarttuvia. Nuori yleisö otti bändin omakseen: nyrkki heilui, tukka heilui ja pientä pittailuakin yritettiin. Armour on tosissaan, mutta ei vakavissaan. Vince Venomin raspinen lauluääni toimii kuin Blackie Lawlessin sirkkelinterämunasyndit.  Kerrassaan lämmin henkäys 80-luvulta.

Ennakkoon illan mielenkiintoisin tapaus Barren Earth ei ole vielä montaa keikkaa soittanut, mutta se ei kuulunut yhtään soittotatsista. BE soitti millintarkasti tulevan debyytin parhaat kappaleet. Joidenkin mielestä jopa liian staattisesti. Itse nautin täysin rinnoin täydellisen hallitusta keikasta. Keikan kruunasit todella hyvät soundit ja suunniteltu valaistus. Kotimainen superbändi ei pettänyt, suuresta ennakkohypestä huolimatta.

Finntroll veti Nosturin äärimmilleen. Peikot olivat tiukassa kunnossa, mutta pientä harjoittelun makua oli havaittavissa tulevaa pitkää kiertuetta varten. Fanaattinen yleisö todisti hurmiollaan, että suomipeikot ovat edelleen Suomen kovin folk-metalbändi. Nifelvind-kappaleita ripoiteltiin tasaisesti keikan aikana ja ensimmäistä kertaa kuultuna uudet biisit toimivat takuuvarmasti myös livenä kuultuna.

Paikalla ollut ulkomainen metalliväki sai todistaa kolme hienoa keikkaa. Vienti vaan vetämään, vaikkakin Finntroll ei vetoapua enää tarvitse. Tänään sitten Kaapelille ja huomio keskittyy ulkomaisiin supernimiin Hypocrisyyn ja Satyriconiin. Molemmat bändit ovat kiinnitetty myös ensi kesän Tuska-festivaaleille.