Flamencon mestari Tomatito konsertoimaan Suomeen toukokuussa

Flamencomusiikin suuriin mestareihin lukeutuva Tomatito saapuu konsertoimaan Suomeen toukokuussa. Tämä Paco de Lucían manttelinperijäksi nimetty huippukitaristi nähdään Savoy-teatterissa, Helsingissä maanantaina 6. toukokuuta. Liput konserttiin maksavat alkaen 58 euroa, ja niiden myynti alkaa Lippupisteessä torstaina 17. tammikuuta.

Tomatito on saanut yhteensä viisi Grammy-palkintoa sekä Latin Grammyn albumeistaan Aguadulce ja Soy Flamenco. Hän on tehnyt yhteistyötä flamencon taitureiden lisäksi lukuisten muiden maailmantähtien, kuten Frank Sinatran ja Elton Johnin kanssa.

Tomatito, oikealta nimeltään José Fernández Torres, aloitti soittajanuransa Malagan flamencoklubeilla, joissa hän tapasi Paco de Lucían, ja lukuisia muita alan suuria nimiä. Camarón de la Islan yhtyeessä Tomatito soitti lähes 20 vuoden ajan tämän kuolemaan saakka. Samaan aikaan Tomatito teki lukuisia levytyksiä, joita arvostetaan nykyisin mittavasti flamencon asiantuntijoiden keskuudessa. Camarónin kuoleman jälkeen Tomatito siirtyi soolouralle. Hänen karismaattinen persoonansa ja tinkimätön suhtautumisensa flamencomusiikkiin ja sen vaalimiseen on nostanut Tomatiton alansa huipulle koko maailmassa.