Finnish Metal Expon must-see-jutut!

Tulevana viikonloppuna järjestetään jälleen Finnish Metal Expo. Tässä esittelyssä muutama tärppi. Kuuntele samalla Ilman puudutusta, jossa esittelyssä lisää FME-tarjontaa.

Kinkerit alkavat jo torstaina Nosturissa, jossa on allekirjoittaneen mielestä todella mielenkiintoinen setti bändejä. Finntroll julkaisi juuri mainion Nifelvind-lätyn. FME:n jälkeen bändi suuntaa kolmen kuukauden kiertueelle ulkomaille, joten yhtyettä ei toviin kotimaassa näy. Barren Earthin taival on puolestaan vasta aluillaan, mutta yhtyeen soittoniekat vaikuttavat mm. Swallow the Sunin, Kreatorin, Rytmihäiriön ja Moonsorrow’n riveissä. Todellinen kotimainen superbändi on siis kyseessä.

Yhtyeen tuleva Curse of the Red River -albumi kuulostaa vahvasti kotimaiselta painokselta Opethista, toki omilla mausteillaan. Tuleva lätty herättää varmasti mielenkiintoa. Sen verran vahvaa tavaraa on tulossa. Illan aloittavaa Armouria ei kannata sivuuttaa. Harva kotimainen bändi näin taidokkaasti päästelee kasarihardrockia, vaikka yrittäjiä on riittänyt Suomen tanhuvillakin.

Itse tapahtuma starttaa perjantaina klo 15.30 Tuomas Saukkosen ja Kai Hahdon biisikirjoituskliniikan merkeissä. Näin helppoa se on, kun osaa. Kirjoittaa siis biisejä ja viihdyttää samalla yleisöä. Perjantain tähdet ovat luonnollisesti rock-bläkkislähettiläs Satyricon ja göötibörg-pioneeri Hypocrisy, jonka riveissä kepittelee livenä eräskin Alexi Laiho. Kannattaa myös tsekkailla venäläinen [Amatory], jos tunnet metalcoren omaksesi.

Lauantaina aamupäivällä kannattaa suunnata LevykauppaX:ään, jossa vedetään heavybrunssin merkeissä akustisesti heviä. Miten taipuu Sotajumalan brutaali piiskaus akustisesti? Tule paikalle klo jo 12.30 niin selviää. Kuolemanpalvelus-levyn edistymistä voi edelleen seurata studioblogista. Brunssilla esiintyy myös uusi The Man Eating Tree -yhtye, joka on Sentenced rumpali Vesa Rannan uusin projekti. Tiettävästi tämä on bändin ensimmäinen esiintyminen.

Tämän jälkee taxi alle, bissee, pillereitä, wiidii ja Tukkanuotan keikalle needii. Tukkis korkkaa siis lauantain FME:n, ja uuden Huomenta Suoli -EP:n perusteella on odotettavasti heti tuima startti lauantaille. Ehdottomasti tsekittävän arvoinen show on mm. Miserationkannuttajana tunnetun Rolf Pilven rumpuklinikka.