F.L.Y: In the Babyloncity – Tokiolaista city punk rockia

Japanilainen, ja tässä tapauksessa myös japaninkielinen, rock on allekirjoittaneelle melko tuntematon kenttä. Nähtävästi Tokiosta keikoilleen suuntaava F.L.Y edustaa saatteen mukaan ”tokiolaista city punk rockia”, jota kolmimiehinen bändion mätkinyt kiekolle seitsemän raidan verran. Kun yhtyeestä ja sen taustoista ei löydy mitään tietoa on musiikin vain annettava puhua kaikkien puolesta…

Kaiken pohjana on punkahtava rock, jossa maksimaalinen särö ja roiske lasketaan vain eduksi. Rytmiryhmä tuntuu parilla raidalla tulevankin seinästä sisään basson möyriessä ja rumpujen paukkuessa kuin autotallissa konsanaan. Pistetään kauniisti sanottuna rosoisen kitaran päälle vielä peltien kurkkupurkki-soundit ja autenttinen punk-fiilis on kasinkosketeltava. Tuottajana on häärinyt Sakata Ruide, jonka Vektor yhtye on nähtävästi jonkinlainen esikuva F.L.Y:n kolmikolle.

Japaninkielisistä lyriikoista on vaikea sanoa mitään, mutta muutamaan biisiin on pistetty mukaan englanninkielisiä lauseita, joita vokalisti/kitaristi Shinya karjuu ilmoille paksulla aksentilla. Biiseihin on upotettu myös joitain todella tuhteja riffejä, joita trio sitten runnoo ja raastaa parhaansa mukaan. Mielenkiintoinen vaihdos tyylissä on viidentenä kuultava kipale, jonka käännetty nimi on nähtävästi Midnight Boogie. Punk ja blues törmäävätkin yllättävän luonnollisesti, kun asioiden vain uskalletaan antaa tapahtua.

Nähtävästi F.L.Y on suhteellisen pienten piirien herkkua, mutta jos satun jostain syystä päätymään joskus Tokioon ja bändi sattuisi esiintymään jossain lähistöllä suuntaisin varmasti paikan päälle.

3/5