Espanja-lähtoinen Crystal Fighters saapuu Suomeen

Elektronista tanssimusiikkia espanjalaiseen musiikkiperinteeseen raikkaasti yhdistelevä Crystal Fighters saapuu loppuvuodesta ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen: itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta toteutuvan Nosturin-konsertin liput tulevat myyntiin Tikettiin torstaina 22. elokuuta.

Ensimmäiset kappaleensa ranskalaisen Kitsuné-levymerkin kautta julkaisseen Crystal Fightersin läpimurto tapahtui lokakuussa 2010 ilmestyneen ”Star of Love” -debyyttialbumin myötä. Tanssittavaa elektropoppia, baskirytmejä ja folk-melodioita yhdistelevät kappaleet nousivat ensin indiediskojen suosikeiksi, ja sittemmin Crystal Fighters on päätynyt voimasoittoon myös valtavirran radiokanavilla sekä Skinsin ja Gossip Girlin kaltaisissa tv-sarjoissa. Yhtye on kerännyt myös mainetta huikeana livebändinä. Mixmag on kutsunut yhtyettä ”jännittävimmäksi show’ksi tanssimusiikin saralla” ja Dazed & Confused -lehti puolestaan totesi ettei ”ole mitään elävämpää ja energisempää kuin Crystal Fighters”.

Viime vuoden lopulla Crystal Fighters saavutti uransa toistaiseksi suurimman hitin, kun Feed Me:n kanssa äänitetty ja Deadmau5:n pyörittämällä Mau5trapilla julkaistu single ”Love Is All I Got” nousi maailmanlaajuiseksi menestystarinaksi. Suosiota on sittemmin kasvattanut toukokuussa ilmestynyt toinen Crystal Fighters -albumi ”Cave Rave”. Tuottaja Justin Meldal-Johnsenin (mm. M83, Air, The Naked and Famous) johdolla äänitetyn levyn myötä bändi on parhaillaan uransa laajimmalla maailmankiertueella.

Crystal Fighters tunnetaan myös lukuisista remikseistään. Yhtye on muokannut esimerkiksi Two Door Cinema Clubin ja CSS:n tuotantoa, ja Crystal Fightersin kappaleita on puolestaan päätynyt muun muassa Passion Pitin sekä suomalaisten Reneissance Manin ja Femme En Fourruren käsittelyyn. Lisäksi bändin monet biisit ovat nousseet klubihiteiksi dubstep-remixien myötä.

KEIKKA
Pe 6.12.2013 Helsinki, Nosturi

LIPUT
Myyntiin to 22.8.2013 klo 9.00
Alk. 24 EUR, ennakko: Tiketti