Esittelyssä uusia kotimaisia musadokumentteja

Lähiaikoina esitetään ympäri Suomea mielenkiintoisia uusia kotimaisia musiikkidokumentteja. Ensimmäisenä vuorossa tulevana torstaina on kotimaiseen black metalliin keskittyvä Loputon gehennan liekki. Loputon Gehennan liekki on kattava katsaus suomalaisen black metalin historiaan ja nykytilaan. Ääneen pääsevät monet kulttimaineensa ansainneet artistit, kuten Beherit-yhtyeen perustajajäsen Nuclear Holocausto, sekä modernit internet-ajattelijat, kuten Imperiumin toimittaja Serpent. Dokumentin traileri on herättynyt vahvoja reaktioita sosiaalisissa medioissa.

Sami Kettusen ohjaama dokumentti saa ensi-iltansa Night Visions -kauhuelokuvafestivaaleilla tämän viikon torstaina 27.10. klo 19.15 Maxim 1. Näytös on ikävä kyllä jo loppuunmyyty. Lue myös ohjaajan kommentit trailerin aiheuttamasta kohusta.

Mari Nummelan ohjaama ja käsikirjoittama kotimaiseen punk-sceneen keskittyvä Punk O Cine sai ensi-iltansa jo syyskuun lopulla ravintola Alakerrassa. Dokumentin keskushenkilöinä hardcore-bändien Abnormin Patu ja Ydinperheen Masa, sekä perinteistä 77-punkkia edustava Teemu Bergman (mm. The Heartburns ja vast’ikään kuopattu Kakka-Hätä 77). Mainittakoon, että tämän lienee ensimmäinen kotimainen punk-dokumentti, jossa Pelle Miljoona ei paukuttele omia henkseleitään ja dokumentissä keskitytään olennaisesti punkin nykytilaan. Viimeisimmän tiedon mukaan valtion elokuvatarkastamo on todennut tarkastuksesta annetun lain nojalla, että Punk O Cine soveltuu esitettäväksi ja levitettäväksi kaikenikäisille. Punk kuuluu kaikille?

Punk O Cinen varmistuneet esitysajat ja paikat.
pe 11.11. Pacifico, (Helsinginkatu 15) Helsinki.
la 12.11. klo 14-16 Arktista Vimmaa-elokuvafestarit. Arktikum, Rovaniemi.
su 13.11. klo 15 elokuvasali Studio, Valve, Oulu.
to 17.11. klo 15 Rokumentti rockelokuvafestivaali. Joensuu, Kerubin Sali.

Joensuussa 16-20.11 järjestettävä Rokumentti tarjoilee tuttuun tapaan laadukkaan kattauksen uutta kotimaista ja ulkomaista rock-dokumenttia sekä musiikkiaiheisia elokuvia. Katso Rokumentin ohjelmisto kokonaisuudessaan.

Herkkuja riittää myös vuodelle 2012, jolloin ilmestyy Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaama dokumentti Pertti Kurikan Nimipäivistä. Jos Kurikan nimipäivät ei ole vielä tuttu, et luultavasti ole käynyt viimeiseen kahteen vuoteen festivaaleilla tai punk-keikoilla.