Englantilainen goottipoppari Esben and the Witch saapuu ensi kertaa Suomeen

Tummanpuhuvaa ja elektro-vaikutteista indie/gootti-musiikkia soittava Esben and The Witch saapuu lauantaina 8. kesäkuuta ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen. Liput juuri toisen studioalbuminsa julkaisseen brittikolmikon keikalle tulevat myyntiin Tikettiin keskiviikkona 10. huhtikuuta.

Brightonissa vuonna 2008 perustetun Esben and The Witchin juuret löytyvät goottirockista ja post-punkista, mutta bändin soundissa on löydettävissä paljon viitteitä myös elektroniseen- ja indie-musiikkiin. Yhtyeen kappaleiden ytimen muodostaa vokalisti-perkussionisti Rachel Daviesin kohtalokas ääni, jota on toistuvasti verrattu PJ Harveyn ja Siouxie Siouxin kaltaisiin laulajiin.

Ensimmäisten omakustanteina julkaistujen singlejen jälkeen Esben and The Witch kiinnitettiin Matador-levymerkille. Vuonna 2001 ilmestyneen ”Violet Cries” -debyyttialbuminsa myötä yhtye nostettiin muun muassa kiinnostavimpia uusia kykyjä esitelleelle BBC:n Sound of 2011 -listalle. Esimerkiksi The xx:n ja Foalsin seurassa kiertänyt kokoonpano on kotimaansa Iso-Britannian ohella noteerattu erityisesti Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

[youtube VP0Nv_ivTaw]

Tammikuussa ilmestynyt Esben and The Witchin kakkosalbumi ”Wash the Sins Not Only the Face” soi bändin esikoislevyä valoisammissa tunnelmissa. Goottivaikutteet sykkivät edelleen taustalla, mutta ajankohtaisella pitkäsoitolla on kuultavissa jopa kuulaita dream pop -teemoja.

Kuudennen Linjan ovet avataan klo 19 ja alkuillan konsertti päättyy klo 22 mennessä.

KEIKKA
La 8.6.2013 Helsinki, Kuudes Linja

LIPUT:
Myyntiin ke 10.4.2013 klo 9.00
Alkaen 12 EUR, ennakko: Tiketti


Posted

in

, , ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.