Einstürzende Neubautenista tuttu Blixa Bargeld sekä säveltäjä-muusikko Teho Teardo saapuvat Suomeen

Einstürzende Neubautenista tuttu Blixa Bargeld sekä säveltäjä-muusikko Teho Teardo saapuvat uuden albuminsa ja sitä seuraavan Nerissimo Tour 2016 –kiertueensa tiimoilta Suomeen. Kaksikko nähdään jousikvartetin vahvistamana Helsingin Savoy-teatterissa sunnuntaina 22. toukokuuta, ja konsertin lipunmyynti alkaa Ticketmasterissa perjantaina 19. helmikuuta klo 10.

Teho Teardon ja Blixa Bargeldin “Ingiuria”-teatteriproduktiosta alkanut menestyksekäs yhteistyö ja kolme vuotta sitten ilmestynyt debyyttialbumi “Still Smiling” saavat jatkoa, kun italiaksi mustinta merkitsevä “Nerissimo” julkaistaan huhtikuun loppupuolella. Edellislevyn tavoin uusi albumi on äänitetty Roomassa ja Berliinissä, ja sillä kuullaan kappaleita saksaksi, italiaksi ja englanniksi.

Teardo tunnetaan muun muassa äänisuunnittelijana ja palkittuna elokuvasäveltäjänä, jonka musiikkia on kuultu italialaisohjaajien, kuten Paolo Sorrentinon töissä. Bargeldin lisäksi Teardo on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi pian Suomessakin konsertoivan Lydia Lunchin kanssa. Industrial-yhtye Einstürzende Neubautenin johtohahmona parhaiten tunnettu Bargeld soitti myös Nick Cave and the Bad Seedsin riveissä lähes 20 vuotta, minkä lisäksi artisti on kunnostautunut esimerkiksi näyttelijänä.

KEIKKA
Su 22.5.2016 Helsinki, Savoy-teatteri

LIPUT
Myyntiin Ticketmasterissa pe 19.2.2015 klo 10.00

– Ennakkoon alk. 29,50 EUR
– Ovelta 31 EUR