Einstürzende Neubauten soittaa yhden vuoden neljästä keikastaan Helsingin Musiikkitalossa

Saksalainen industrialin ja kokeellisen musiikin pioneeriyhtye Einstürzende Neubauten saapuu Euroopassa konserttisaleja loppuunmyyneen “Greatest Hits” -kiertueen tiimoilta Suomeen. Harvinaislaatuinen spektaakkeli toteutuu lauantaina 24. marraskuuta Musiikkitalossa, ja sen lipunmyynti alkaa keskiviikkona 21. maaliskuuta klo 9.00 Ticketmasterissa.

Berliinissä vuonna 1980 perustettu Einstürzende Neubauten on yksi maailman arvostetuimmista industrial-kokoonpanoista. Blixa Bargeldin johtaman yhtyeen poliittinen sanoma sekä vaikeasti lokeroitava musiikki ovat vaikuttaneet lähes 40 vuoden aikana taidekenttään laajasti. Muun muassa Saksan megayhtye Rammstein sekä Nine Inch Nailsin ja Depeche Moden kaltaiset nimet ovat maininneet Einstürzende Neubautenin yhdeksi suurimmista vaikuttajistaan. Elokuvaohjaaja Quentin Tarantino sekä muun muassa tanssiteatteri ja visuaalinen taide ovat ammentaneet vaikutteita Einstürzende Neubautenista.

Uransa aikana harvakseltaan konsertoinut yhtye kiertää nyt vuoden 2016 marraskuussa julkaistun, 35 vuoden läpileikkauksen uraansa tarjoilevan, sarkastisesti nimetyn “Greatest Hits” -albuminsa tiimoilta. Tänä vuonna yhtye soittaa vain neljä konserttia, joista yksi toteutuu siis Helsingin Musiikkitalossa.

Einstürzende Neubauten on konsertoinut Suomessa viimeksi vuonna 2010.

KEIKKA
La 24.11.2018 Helsinki, Musiikkitalo

LIPUT
Myyntiin Ticketmasterissa ke 14.3.2018 klo 9, alk. 38 EUR / 53,50 EUR / 64 EUR


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.