Einstürzende Neubauten -jäsenten duo Hackedepicciotto saapuu Suomeen

Cleaning Women tuo Einstürzende Neubautenin Alexander Hacken ja Danielle de Picciotton duon Suomeen. Alexander Hackesta (Einstürzende Neubauten) ja Danielle de Picciottosta (mm. Crime & the City Solution, Ministry of Wolves) muodostuva Hackedepicciotto saapuu toukokuussa Suomeen kahdelle keikalle, joilla molemmilla on mukana myös juuri uuden Intersubjectivity-albumin (Svart Records) julkaissut Cleaning Women. Alexander Hacke on miksannut Cleaning Womenin uuden albumin, joten yhteisesiintymisille löytyy luonteva perusta.

Hackedepicciotto tunnetaan erittäin intensiivisistä keikoista, joilla DePicciotto soittaa mm. hurdy gurdya eli kampiliiraa sekä sointusitraa (autoharp), kun taas Hacke tunnelmoi mm. kitaralla ja bassolla. Yhdessä he luovat hypnoottisia musiikillisia äänimaailmoja, joita värittää Hacken toismaailmallinen kurkkulaulu sekä DePicciotton sanoitukset. Tällä hetkellä yhtye on kahden kuukauden Pohjois-Amerikan kiertueella promotoimassa uutta albumiaan Menetekel.

Alexander Hacke ja Danielle de Picciotto ovat pitkän linjan monialataiteilijoita. Alexander Hacke liittyi jo 15-vuotiaana legendaariseen industrial-kokoonpano Einstürzende Neubauteniin, minkä lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten eri taiteilijoiden ja yhtyeiden kanssa. Danielle de Picciotto on yksi Love Parade- festivaalin perustajista, kuvataiteilija, kirjailija, elokuvaohjaaja ja muusikko. De Picciotton omiin kokemuksiin perustuva uusin kirja The Beaty of Transgression kertoo värikkäästi 80-luvun Berliinin taide- ja musiikkimaailmasta alkaen.

“We are very much looking forwards to double bill with the Cleaning Women. Besides the fact that Alexander produced their last record, we feel that our music is a good combination with theirs on stage. We show the dark side of the world and they bring the light.”

Cleaning Women on itsetehdyillä, usein siivousvälineisiin perustuvilla soittimilla operoiva trio, joka on puhdistanut Tellusta jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Yhtye on parhaillaan koko kevään kestävällä levynjulkaisukiertueella. Uusi levy ja keikat ovat saaneet mainion vastaanoton.

Cleaning Women kommentoi puolestaan yhteiskiertuetta seuraavasti: “Hackedepicciotto halusi konsertoida Suomessa ja he kysyivät meiltä haluisimmeko soittaa yhteisiä keikkoja. Meistä se kuulosti mainiolta ja luontevalta idealta. Onnistuimme löytämään yhteisen vapaan viikonlopun ja saimme keikat lukittua. Luulemme, että luvassa on mainio yhdistelmä Hackedepicciotton meditatiivista tunnelmointia sekä Cleaning Womenin rytmikästä vispilöintiä”.

Hackedepicciotto ja Cleaning Women esiintyvät lauantaina 25.5. Helsingissä ja paikkana on Kuudes Linja. Seuraavana päivänä kaksikko suuntaa matkansa Tampereelle, jossa sunnuntaikonsertin järjestetään ravintola Telakassa. Liput Kutosen keikalle tulevat myyntiin 8.2. kello 12.00 ja niitä myy Tiketti. Telakan piletit kauppaa Lippu.fi.

KEIKAT
25.05. Helsinki, Kuudes Linja
26.05 Tampere, Telakka

Cleaning Women keikoilla muuten vuonna 2019 seuraavasti:
15.02. Turku, TVO
23.02. Helsinki, Karhunpesä, Kansallismuseo – Metamorfoosi-klubi – Ihminen, kone, tekoäly.
02.03. Lappeenranta, Nuijamies
07.03. Jyväskylä, Lutakko,
08.03. Oulu Tuba
09.03. Seinäjoki, Bar 15
17.04. Espoo, Sellosali