Eero Raittisen Eldis

Turenki Records

Mitä sanoa uudesta albumista, joka ottaa luulot pois jo aloitusbiisistä. Täyttä tykkiä ja ripaus The Who / AC/DC -henkeä! Mestari Eero Raittinen, 71v, on palanut jälleen studioon. Tusinan verran kappaleita juurimusaa (säv.san.) laajalla kirjolla. Länsirannikon soundi myös heläjää, esimerkiksi kappaleissa “Big D”, “Corporation Voice” ja “If I Wait A While Too Long” . “I Can Deliver” kulkee The Band -pastisseissa. “Sooner Or Later” ja New Orleans. “Lautta” on suomenkielinen slowari ja päättää pitkäsoiton.

Raittinen nuorempi ei sen enempää esittelyjä kaipaa. Epun elämänmakuiset tulkinnat ovat henkeviä ja sykkiviä. Soundia ei osteta kaupasta eikä välttämättä saada oppilaitoksista. Eldis-bändi vastaa komeasta biisituotannosta. Kepa Kettunen (rummut), Jape Karjalainen (basso, taustalaulu), Petri Kautto (kitara, taustalaulu), Jere Ijäs (kitara, taustalaulu), Risto Kumpulainen (piano, Hammond vox-organ, wurlitzer…), Antti Hyttinen (saksofoni), Janne Toivonen (trumpetti, flyygelitorvi) ja Juho Viljanen (vetopasuuna, tuuba, shaker, tamburiini) soittavat pieteetillä. Tuure Kilpeläinen on osallistunut kokoonpanon työryhmään säveltämällä kaksi kappaletta.

Tuottaja: Jarno T. Karjalainen
Äänittäjä: Jyri Riikonen
Miksaus: Janne Haavisto
Masterointi: Z-Trading / Henri Nuorivaara
Kuvat: Pasi Rytkönen
Booklet-kansikuva: Timo Honkanen

****


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.