Eagles of Death Metal saapuu Provinssiin

Provinssirockin ohjelmiston rocktarjonta vahvistaa asemaansa Eagles of Death Metalin ja Michael Monroen voimin. Näiden lisäksi Törnävänsaarella nähdään keikat mm. Iirikseltä (EST), Pariisin Keväältä sekä Ilosaarirockin, Qstockin ja Provinssirockin vaihtobändeiltä. Tämä on ensimmäinen tämän viikon kahdesta julkistuksesta.

Eagles of Death Metal on kaikkea muuta paitsi death metallia soittava yhtye Kalifornian Palm Desertistä. Rockia, stoneria, bluesia, garagea ja jopa bluegrassia sekoittelevalla bändillä on omintakeinen asenne musiikkiin ja riemastuttava pilke silmäkulmassa, mistä loistavana esimerkkinä toimivat mm. yhtyeen kappaleet I Want You So Hard (Boy’s Bad News), Wannabe In L.A ja Cherry Cola. Yhtyeen nokkamiesten Jesse “The Devil” Hughesin ja Josh “Carlo Von Sexron” Hommen (Kyuss, Queens of the Stone Age) projekti sai alkunsa 90-luvun loppupuolella, ja ensimmäiset raitansa bändi julkaisi 1998 Josh Hommen luotsaamilla Desert Sessions -levyillä. Päivänvalon EoDM:n debyyttilevy Peace Love Death Metal näki vuonna 2004. Kolmas ja viimeisin levy Heart On julkaistiin 2008. Hengästyttävistä ja mukaansatempaavista keikoistaan tunnetun Eagles of Death Metalin keikka provinssiperjantaina on yhtyeen ensimmäinen festivaaliesiintyminen Suomessa.

Lisää ensiluokkaista rokkia Provinssiin tuo pitkän ja päätähuimaavan uran tehnyt suomalaisen ja kansainvälisen rock-kentän supertähti Michael Monroe. Viime vuonna Monroe kasvatti entisestään suurta suosiotaan ylistetyllä Sensory Overdrive -pitkäsoitollaan, joka voitti mm. brittiläisen Classic Rock -lehden äänestyksessä vuoden 2011 parhaan rockalbumin palkinnon. Musiikillisten ansioidensa lisäksi herralla on taskussaan myös vuoden turkulaisen titteli!

Viron vientiylpeys, taidokasta elektropoppia loihtiva Iiris liittyy Provinssin naisartistien laadukkaaseen joukkoon. Nuoren ja lahjakkaan artistin persoonallinen ääni ja kappaleiden leikkisyys lupailevat valovoimaista uraa ja hurmoksellisia keikkoja. Iiris julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa The Magic Giftbox maaliskuun lopulla.

Kotimaista kattausta vahvistaa Provinssin vanha tuttu Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta, jonka solistina toimii tänä vuonna Pete Parkkonen. Lisäksi pari vuotta sitten alkanut festivaalivaihto jatkuu edelleen, ja tänä vuonna Provinssirockissa, Ilosaaressa ja Qstockissa esiintyvät Kairon; IRSE! (Seinäjoki), Relentless (Joensuu) ja Hebosagil (Oulu). Luonnollisesti Provinssirockissa esiintyy myös festivaalin promokiertueen tähti ja helmikuussa kolmannen albuminsa Kaikki on satua julkaissut Pariisin Kevät.

Provinssirockia vietään 15.-17. kesäkuuta.