Dumari lähtee rundille, uusi sinkkukin julki

Tuomari Nurmio on paitsi suomalaisen rockmusiikin keskeisimpiä biisintekijöitä ja vaikuttajia, myös eräs uudistumiskykyisimmistä esiintyjistä. Vuonna 1979 alkaneen uransa aikana Tuomari Nurmio on julkaissut 19 studioalbumia, joista kaksi on myynyt kultaa. Kriitikoiden klassikkoluokkaan nostamien julkaisujen, juhlittujen konserttien ja tunnustusten lista on pitkä – mainittakoon tässä Nurmiolle ainoana rockmuusikkona myönnetty Eino Leinon kirjallisuuspalkinto.

Tuomari Nurmion hahmo on paradoksien täyttämä: korkeakirjallinen kapakkasoittaja, perfektionisti ja boheemi, lakimieheksi opiskellut katupoika Kalliosta, stadin slangin taitaja, joka on kotonaan Pohjanmaan puukkojunkkareiden maailmassa. Stadin slangia kuullaan syksyn aikana ympäri Suomen, kun Spuget Blosareineen kiertää maata.

Nyt on julkaistu myös uusi sinkku ”Mä dallaan vaan”, joka on poimittu huhtikuun 19. päivä julkaistulta ja maireat arvostelut saaneelta albumilta ”Dumari ja Spuget”. Levy debytoi Suomen virallisen albumilistan kolmosena ja se oli listojen kärjessä 20 peräkkäistä viikkoa.

Tuomari Nurmio kommentoi uutta sinkkua näin: ”Slangi on lähtökohdaltaan ja sanavarastoltaan epäromanttinen tyylilaji. Siksi annan itselleni pitkän sulan hattuun siitä, että onnistuin kirjoittamaan oikeasti romanttisen slangibiisin”.

Spugeissa vaikuttavat Tuomarin lisäksi Make Hillilä rummut, Mitja Tuurala kontrabasso ja Miikka Paatelainen kitara- ja steel-kitara. Blosarit: Juho Viljanen Pasuuna ja tuuba, Janne Toivonen trumpetti ja Antti Hynninen saksofonit.

TULEVA RUNDI (lisäsykset mahdollisia, lisää infoa keikkamyyjän sivuilta)
04.10 Turku, Klubi
10.10. Järvenpää, Järvenpäätalo
12.10. Helsinki, Kulttuuritalo
17.10. Tampere, Tampere-talo
18.10. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
19.10. Lahti, Finlandia-klubi
25.10. Kouvola, House Of Rock
30.10. Vantaa, Martinus-Sali
5.12. Jyväskylä, Public Corner (Dumari-soolo)
6.12. Oulu, 45 Special (Dumari-soolo)