Draumar: Gebirge EP – Yhden miehen vuorenvalloitus

 

Draumar_GebirgeKarge Welten Kunstverlag, 2012

Gebirge, Saksalainen yhdenmiehen vuoristoambietprojekti tuo kuulijan eteen orkestraalista dark ambienttia yhdistettynä black metalliin. Vielä kun äänimaisemaan lisätään luonnon ääniä, saadaan aikaan Draumar. Draumar kulkee paljon samoja polkuja kuin Agalloch, erona se, että Draumar korvaa bläkin terävimmän kärjen eeppisyydellä, joka on lainattu sinfoniaorkesterin setistä. Ilman mitään esitietoja päädyn tosin siihen, että Draumar luo äänimaisemansa pääosin synteettisesti.

Tästä huolimatta, ja ottaen huomioon että kyseessä on yhden miehen bändi, Draumarin tuotanto kuulostaa erittäin nohevalta. Draumarista löytyy todella vähän infoa, mutta pikaisen googlauksen perusteella mies itse niin valtaosan soittimista kuin myös vokaaliosuudet. Murinan sijaan vokaaleissa kuullaan tummia kuiskauksia ja jopa taustakuoro. Taustavoimiksi on haettu pari kitaristia ja yksi huilisti. Tämä tuo levyyn luonnollisemman tunnelman.

Gebirge on hienosti rakennettu EP. Itse pääkappaleet, Gebirge I ja II on sijoitettu teemaa kantavan intron ja outron väliin. Rakenne on niin toimiva, kuin yleensä EP voi olla. Kuitenkin näin laajan tuntuinen musiikki ehkä kaipaista enemmän tilaa hengittää ja elää, viedä kuulija syvemmälle musiikin imersioon. Lyriikoihin en sen kummemmin ota kantaa, sillä koko levy on kannesta kanteen saksaksi sanoitettu.

Gebirgen perusteella jään mielenkiinnolla odottamaan onnistuuko Draumar luomaan syvemmän ja mielenkiintoisemman äänimaisen kokopitkälle levylle.

3/5