Dj. Landlordilla ja Vinyylidiscolla menee lujaa

Kuvaaja: Jyrki Kallio

80-luvulla dj-toimintansa aloittanut Jari “Dj. Landlord” Salosen Vinyylidisco on kiertänyt maata siihen malliin, että koko tämä vuosi on buukattu täyteen viikonloppukeikkojen osalta ja nyt kesällä keskiviikotkin. Oma olutkin on lanseerattu kotikylän kauppoihin.

– Vapaapäivinä pyrin lepäilemään ja mökkeilen perheeni kanssa. Teen tätä duunia periodipohjalta. Vinyylilevyt ja niiden sointi kiinnostavat edelleen ihmisiä. Soitan keikoillani lähinnä 80-90-luvun tuotantoa. Toteutan myös teemallisia kokonaisuuksia, hiljattain Yle-toimittaja Anne Flinkkilän Ihmeidentekijät-ohjelman haastateltavana vieraillut Jari Salonen sanoo.

80-LUVUN KLASSIKOITA

Magnum Liven julkaisema ja tuottama Jon Landlordin debyyttisingle / musiikkivideo “Älä Unohda” feat. Pasanen saa jatkoa myöhemmin tänä vuonna, kun albumi julkaistaan 80-luvun suomiklassikoista uusine versioineen, jossa Dj. tulkitsee ja mukaan on tulossa myös tunnettuja vierailijoita.

– Tämän julkaisun myötä musakuvioideni ympyrä sulkeutuu. Tätä äänitettä tullaan soittamaan myös keikoillani. 2. maanantai -yhtyeen Mixet tahdo olla mun kaa -remix-single on soinut mukavasti taajuuksilla. Neljäs pitkäsoittomme on ollut jo pidempään työnalla. Se julkaistaan aikanaan, Salonen kertoo.

Mitä tulee Dj-nimeen niin kuuleman mukaan se löytyi The Police -yhtyeen singlen punkahtavasta b-puolesta “Landlord”.

– Police ja Sting ovat edelleen ykkösmusamatskuani. Kotimaisista esimerkiksi Hurriganesin Roadrunner, Eppu Normaalin Kahdeksas Ihme ja Juice Leskisen tuotanto, Jari Salonen sanoo.