Disgracen kakkosalbumi julkaistaan 18 vuotta äänittämisen jälkeen

Disgracen toinen levy ilmestyy nyt – yli 18 vuotta sen äänittämisen jälkeen. Vol.2 -nimeä kantavan levyn alkuperäiset nauhat katosivat aikanaan levy-yhtiön johtajan katoamisen myötä. Onnettomuudekseen levyn nauhoittanut Timo Tolkki puolestaan oli kaiken lisäksi jo äänittänyt alkuperäiskelojen päälle ennen kuin ongelma huomattiin. Disgrace ei jäänyt aikanaan murehtimaan kadonneita nauhojaan, vaan yhtyeeltä julkaistiin jo seuraavana vuonna mini-CD Vacuum Horror, Horror Vacuum ja osa kadonneen levyn kappaleista sai uuden muodon uudelleen äänitettynä ja sovitettuna vuonna 1996 ilmestyneellä Superhuman Dome -albumilla.

Muutama vuosi sitten orkesterin jäsenet ja heidän taustavoimansa alkoivat kartoittaa sitä, minkätasoisia nauhoja kadonneesta albumista on olemassa. Sitkeän etsimisen jälkeenkään lopulliseen masterointisession ei löytynyt ainoatakaan kokonaista kelvollista nauhaa. Nyt julkaistava albumi on koottu kolmelta eri C-kasetilta ja koostettu nykyiseen muotoonsa. Aikakautensa äänitystekniikan lisäksi levyltä voi tarkkakorvainen kuulla kasetteihin vuosien varrella kertyneet pienen pienet vahingot.

Levyn julkaisee 3.11.2011 CD:nä ja downloadeina Big Money Recordings. Rajoitetun 550 kappaleen vinyylipainoksen julkaisee ja jakelee Svart Records, joka vastaa myös CD:n jakelusta Pohjoismaiden ulkopuolella.

Pari maistiaista on tarjolla bändin ReverbNation-sivuilta.

http://www.myspace.com/disgraceturku
http://www.reverbnation.com/disgrace19891993
http://www.svartrecords.com