D.R.I. ja Orange Goblin Jalometallin lisävahvistuksiksi

Oulun Teatrialla 9.-10. elokuuta järjestettävä Jalometalli on saanut kahmaistua kesän kattaukseensa kaksi erittäin mielenkiintoista pumppua lisää. Yhdysvaltalainen, cross over-thrash pioneeri D.R.I. (Dirty Rotten Imbeciles) ja brittiläinen stoner-jyrä Orange Goblin saapuvat täydentämään festivaalin esiintyjäkatrasta.

Vuonna 1995 perustettu, tanakkaa, likaisen groovaavaa stoneria kirnuava Orange Goblin on taas aktivoitunut muutaman vuodenkestäneen hiljaiselon jälkeen.

[youtube kHxiouKy8Ho]

Vokalisti Kurt Brechtin ja kitaristi Spike Cassidyn luotsaama, Houstonissa vuonna 1982 perustettu, vankkaa kulttistatustakin ansainnut  D.R.I. on pitkän linjan tekijä, mikä yhdisteli ensimmäisten yhtyeiden joukossa thrashia ja jenkkityyppistä hard core punkia, siirtyen ajan myötä alati enemmän metallisempaan ilmaisuun.

[youtube -nL_-Yjztsc]

Jalometallin kesän kovin kiinnitys, Slayer on myös urallaan versioinut D.R.I.:tä coveroidessaan yhtyeen Violent Pacification -klassikon vuoden 1997 mainiolla HC-cover albumillaan, Undisputed Attitude. Olisikohan Jalometallissa siis jonkinmoisen dueton paikka biisistä?

[youtube ggVyCEL1q1I]

Edellämainittujen nimien lisäksi Jalometallin 2013 on toistaiseksi kiinnitetty myös Tankard, Hobbs` Angel of Death, Altar ja Clock Paradox.

 

 

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.