CunninLynguists kolmen vuoden tauon jälkeen Suomeen

Hiphop-yhtye CunninLynguists saapuu kolmen vuoden tauon jälkeen klubikeikalle Suomeen. Atmospheren ja Dilated Peoplen ohella vaihtoehtoisen rap-musiikin arvostetuimpiin nimiin lukeutuva yhdysvaltalaiskolmikko ja lämmittelijänä nähtävä Tonedeff esiintyvät Helsingissä Kuudennella Linjalla lauantaina 31. maaliskuuta.

2000-luvun alussa perustettu CunninLynguists on Deacon the Villainin, Knon, and Nattin muodostama trio. Debyyttialbuminsa ”Will Rap for Food” jo vuonna 2001 julkaissut kokoonpano saavutti laajempaa huomiota läpimurtolevyllään ”A Piece of Strange” (2006), jota pidetään indie-hiphopin merkkiteoksena. CunninLynguistsin tuorein julkaisu on maaliskuussa ilmestynyt viides pitkäsoitto ”Oneirology”.

Uransa aikana CunninLynguists on keikkaillut tai tehnyt yhteistyötä esimerkiksi KRS-Onen, Kanye Westin, Devin the Duden, RJD2:n ja Immortal Techniquen kanssa. Edellisen kerran yhtye vieraili Suomessa viime kesän Pipefestissä. Aikaisemmin myös Ilosaarirockissa nähdyn CunninLynguistsin viimeisimmästä Nosturissa järjestetystä klubikeikasta on vierähtänyt jo kolme vuotta.

Illan toisena esiintyjänä nähdään QN5-levymerkin perustaja ja pitkän linjan hiphop-vaikuttaja Tonedeff. Aikaisemmin tänä vuonna kokoelmalevyn ”Cold.Killed.Collection” julkaisseelta artistilta on lähitulevaisuudessa ilmestymässä myös studioalbumi ”Chico & The Man”.

Tällä raidalla maistiaista kummastakin illan aktista.

KEIKKA
La 31.3.2012 Helsinki, Kuudes Linja

LIPUT:
Myyntiin to 15.12.2011 klo 9.00
25 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti