Countryn megatähti Alison Krauss saapuu Suomeen

Countryn megatähti ja bluegrass-musiikin sanansaattaja Alison Krauss ja hänen Union Station -yhtyeensä saapuu konsertoimaan Suomeen heinäkuussa. Yhtyeen mukana kiertää myös maailman parhaana Dobron-soittajana pidetty Jerry Douglas. Viime vuonna palkitun ”Paper Airplane” -albuminsa julkaissut kokoonpano nähdään Finlandia-talossa, Helsingissä, maanantaina 2. heinäkuuta. Konsertin lipunmyynti käynnistyy Lippupalvelussa ensi viikon keskiviikkona 14. maaliskuuta.

Lauluntekijä ja viulisti Alison Krauss on yksi Yhdysvaltojen tunnetuimpia bluegrass/country-laulajattaria. Hän aloitti musiikkiuransa jo nuorena ja julkaisi debyyttisoololevynsä vuonna 1987. Union Stationin kanssa yhteistyö alkoi jo pian tämän jälkeen ja ensimmäinen Alison Krauss & Union Station -levy julkaistiin vuonna 1989. Krauss on julkaissut lukuisia albumeja, esiintynyt useilla soundtrack-levytyksillä ja nostanut suuren yleisön kiinnostusta bluegrass-musiikkia kohtaan. Erityisesti Kraussin panokset ”O Brother, Where Art Thou?” ja ”Cold Mountain” -elokuvien soundtrackeilla tulivat huomatuiksi: bluegrass-musiikki ja Kraussin enkelimäinen sopraano saivat valtavasti uusia faneja perinteisen country-genren ulkopuoleltakin.

Alison Krauss on voittanut valtavan määrän palkintoja uransa aikana – hänet esimerkiksi tunnetaan Grammy-historian palkituimpana naisartistina. Ennen tuoreinta ”Paper Airplane” -albumia Alison Krauss teki yhteistyössä Led Zeppelin -solisti Robert Plantin ja tuottaja T Bone Burnettin kanssa platinaa myyneen ”Raising Sand” -albumin (2007), joka nappasi yhteensä kuusi Grammya.

Union Stationin kaikilla soittajilla on oma menestyksekäs uransa, mutta juuri Alison Krauss & Union Station tunnetaan erityisen hyvin yhteentoimivana kokoonpanona. Soittajat eli Jerry Douglas (Dobro, lap steel, laulu), Dan Tyminski (kitara, mandoliini, soolo), Ron Block (banjo, kitara) ja Barry Bales (basso, laulu) sekä Alison Krauss laulussa ja viulussa muodostavatkin omien sanojensa mukaan enemmänkin perheen kuin pelkän yhtyeen. Union Station -muusikoita on nähty esiintymässä mm. Dolly Partonin, Paul Simonin ja Elvis Costellon kanssa. Vastikään kaksi Grammya voittanut ”Paper Airplane” on Alison Krauss & Union Stationin ensimmäinen levytys seitsemään vuoteen.

KONSERTTI
Ma 2.7.2012 klo 19.30 Helsinki, Finlandia-talo

LIPUT
Myyntiin ke 14.3.2012 klo 9
69 / 54 / 44 euroa + mahd. toimituskulut Lippupalvelun myyntipisteistä