Carcass julkaisee uuden albumin 2013

Liverpoolin lääketieteellinen edelläkävijä, grind core-legenda Carcass julkaisee uuden albumin vuoden 2013 aikana. Yhtyeen ärisijä-basisti Jeff Walkerin Decibel-sivustolle antaman haastattelun perusteella uusi raatoalbumi on ollut jo tovin valmiina. Yhtyeen studiokokoonpanoon Walkerin lisäksi kuuluu alkuperäiskitaristi Bill Steer (ex-Napalm Death), ja rumpalin osuudet albumilla kolkuttava Daniel Wilding. Walker vihjailee myös yhtyeen alkuperäisen rumpalin Ken Owenin osallistumisesta albumin toteutukseen jossain määrin. Owen invalidisoitui pahanlaatuisen aivohalvauksen seurauksena vuonna 1999.

Livekokoonpanossaan yhtye tulee jatkamaan nelimiehisenä, mutta Walkerin sanoista päätellen ilmeisestikään kokoonpanossa ei tulla näkemään Arch Enemyssa vaikuttavia “nimimiehiä”, Michael Amottia eikä myöskään 2000-luvulla Carcassissa mättänyttä rumpalia Daniel Erlandsonia.

Uuden Carcass-albumin on tuottanut metalliäänivelho Colin Richardson. Tuleva albumi on yhtyeen ensimmäinen sitten vuoden 1996 julkaistun, rokkaavasti murhaavan, mutta fanien mielipiteet vahvasti jakaneen Swansongin. Carcass on tehnyt asteittaista paluutaan kuluvan vuosituhannen puolella keikkailemalla ahkerasti ympäri maailmaa. Suomessa Carcass esiintyi Tuskassa vuonna 2008 ja Jalometallissa vuonna 2010.

Walkerin mukaan kyseessä on musiikillisesti jonkinlainen välimuoto Carcass-klassikkoalbumeista Necroticism- Descanting the Insalubrious ja Heartwork, mikä ei sinällään lupaile kovinkaan huonoa tekelettä.