Busta Rhymes peruutti Euroopan-kiertueensa, Talib Kweli pikakorvaa Bustan Blockfestissä

Amerikkalainen Busta Rhymes on joutunut peruuttamaan koko kiertueensa Euroopassa. Artisti on lähettänyt tunteikkaan viestin faneilleen, peruutus johtuu vakavasta henkilökohtaisesta syystä. Festivaalijärjestäjät tietävät täsmällisen syyn, mutta jättävät pyynnöstä tarkemman tiedottamisen Busta Rhymesin edustajalle.

Peruutus koskettaa yhtä hyvin suurta sveitsiläistä Royal Arena Festivalia kuin jälleen jo ennakkoon loppuunmyytyä Blockfest-tapahtumaa Suomessa. Tampereella ensi viikonloppuna järjestettävä tapahtuma tekikin yhteistyötä sveitsiläisten kanssa löytääkseen nopeasti parhaan mahdollisen uuden esiintyjän lauantai-illalle.

– Olemme todella pahoillamme sekä itse artistin että yleisön puolesta. Täydellisesti asiaa ei voida tällä aikataululla koskaan paikata, tuottaja Kalle Kallonen toteaa.

Perjantain pääesiintyjän amerikkalaislegenda Ice Cuben lisäksi festivaaleille saatiin lauantaille nopeasta aikataulusta huolimatta buukattua uusi jenkkivahvistus, Brooklynista kotoisin oleva Talib Kweli, joka aloitti uransa kulttisuosioon nousseen Mos Defin kanssa Black Star -kokoonpanossa. Talib Kwelin tuottajina ovat toimineet muun muassa Dave Chappelle, DJ Hi-Tek sekä Kanye West, jonka albumilla mies on myös vieraillut. Talib Kweli on nähty myös maineikkaan Beastie Boysin maailmankiertueella.

Uudella Ratinanniemen festivaaliareenalla järjestettävässä Blockfestissa 17.-18. elokuuta esiintyy yli 30 artistia, amerikkalaisten lisäksi muun muassa ruotsalainen Lazee ja koko kotimainen hiphopin tähtikaarti Jukka Pojasta aina Palefaceen, Elokuuhun ja Rähinä Live -spektaakkeliin Fintelligensin johdolla. Muutos vaikuttaa myös lauantain esiintymisjärjestykseen.

Valitettava peruutus aiheuttaa järjestäjille lisäkuluja, mutta festivaali on silti valmis lunastamaan lauantain päivälipun tarvittaessa takaisin. Lipun voi palauttaa torstai-iltaan klo 21 mennessä ostopaikkaansa Lippupalveluun tai Tikettiin. Festivaali on loppuunmyyty ja mahdolliset palautukset voivat vapauttaa lippuja myyntiin.

Uudet aikataulut ja ohjeet ovat luettavissa Blockfestin verkkosivuilla.