Bugg ja Banks Provinssiin, Putrolta tarjolla erikoiskeikka

Provinssin keikkakutsuun on vastannut debyyttialbuminsa pari vuotta sitten isolla kohulla julkaissut nuori britti Jake Bugg, jonka vaikutteet ulottuvat 1950-luvulle saakka. Miestä on tituleerattu brittirockin tuoreimmaksi elvyttäjäksi. Hän mainitsee vaikuttajikseen The Beatlesin, Neil Youngin, Johnny Cashin ja Layne Staleyn. Nyt ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvaa artistia ylisti Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä toimittaja Mikko Aaltonen: ”Niin kauan kuin maailmassa on 18-vuotiaita nuorukaisia, jotka kirjoittavat tällaisia debyyttialbumeita ja nousevat niillä listaykkösiksi, popmusiikilla ei ole mitään hätää.”

Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Jillian Banks – tunnettu taiteilijanimellä Banks – julkaisi ensimmäisen sinkkunsa ja kaksi EP:tä vasta viime vuonna, mutta laulajalle on ehtinyt lyhyellä, mutta sitäkin kattavammalla urallaan tapahtua paljon. Biisit ovat saaneet maailmanlaajuista radiosoittoa ja ”Waiting Game” -biisi päätyi Victoria’s Secretin TV-mainokseen. Jo 15-vuotiaana biisien tekemisen aloittanut Banks toimi The Weekndin kiertueella avausaktina. Uskomattomalla äänellään kuulijat hurmannut Banks on palkittu niin BBC:n kuin MTV:nkin palkintogaaloissa – Banksistä onkin povattu tämän vuoden läpilyöntinimeä.

)

Provinssirockin ohjelmistossa on lisäksi luvassa ennennäkemätön ja ainutlaatuinen erikoiskeikka juuri tuoreimman ”Taitekohdassa” -sooloalbuminsa julkaisseelta Samuli Putrolta. Enempää mies ei suostu tässä vaiheessa massiivisesta produktiosta kertomaan, mutta sitä on valmisteltu huolella jo tovin.