British Sea Power saapuu Suomeen

Suurieleistä ja kokeilevaa indierockia soittava British Sea Power konsertoi Tavastialla maanantaina 29. huhtikuuta. Aprillipäivänä viidennen albuminsa ”Machineries of Joy” julkaisevaa yhtyettä on kaivattu Suomeen koko kymmenen vuotta kestäneen uransa ajan. Liput odotetulle keikalle tulevat myyntiin Tiketissä torstaina 14. maaliskuuta.

Brightonissa majaansa pitävä sekstetti British Sea Power on onnistunut kymmenen olemassaolovuotensa aikana säilyttämään yllätyksellisen maailmansa tuoreena ja luomisvoimaisena. Eksentrikkomaineensa yhtye on saavuttanut keikkailemalla arvaamattomissa ja yllätyksellisissä paikoissa, kuten Kiinan muurin huipulla sekä Lontoon Luonnontieteen museossa. Keikoilla British Sea Power on nähty mm. sotilasunivormuihin sonnustautuneena ja lavalla on nähty yhtyeen jäsenten lisäksi myös täytettyjä eläimiä lehvästöjen seassa. Musiikillisia hengenheimolaisia British Sea Power on löytänyt Joy Divisionin sekä Arcade Firen kaltaisista kulttiyhtyeistä The Curen ja Pixiesin ohella.

Vuosituhannen vaihteessa perustettu British Sea Power kiinnitti nopeasti mm. The Smithsin, The Strokesin ja Palma Violetsin maineikkaana levy-yhtiönä tunnetun Rough Traden mogulin Geoff Travisin huomion intensiivisillä keikoillaan. Vuonna 2003 kehutun debyyttinsä ”The Decline of British Sea Power” julkaissut yhtye on legendaarisen indielevy-yhtiön historian pitkäaikaisin kiinnitys. British Sea Powerin uusi, järjestyksessä viides albumi ”Machineries of Joy” näkee päivänvalon 1. huhtikuuta. ”Haluaisimme ajatella, että albumi on lämmin ja vahvistava”, laulaja Yan sanoo. ”Sanoitukset koskevat erilaisia asioita kuten fransiskaanimunkkeja, ketamiinia, eroottisiksi tähdiksi muuntautuneita ranskalaisia kehonrakentajanaisia. Usein maailma vaikuttaa hullulta, hysteeriseltä paikalta. Halusimme albumin olevan vastalääkettä sille kaikelle – aivan kuin mukava korttipeli viihtyisässä seurassa.”

KEIKKA
Ma 29.4. Helsinki, Tavastia
Ovet klo 20, ikäraja K-18

LIPUT
Myyntiin to 14.3.2013
Liput toimituskuluineen alkaen 24,50 euroa Tiketin myyntipisteistä
Ovelta 25 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.