Bring Me The Horizon Circuksessa

Suurehkosta nosteesta nauttiva brittiläinen metalcore-yhtye Bring Me The Horizon, tai tuttavallisemmin BMTH, heitti keikan Helsingin The Circus klubilla 14.5.2013. Keikka oli osa bändin alkuvuodesta ilmestyneen uuden Sempiternal-albumin poikimaa kiertuetta. Tosifanien keikkakokemus oli alkanut mitä ilmeisemmin jo tunteja ennen ovien avaamista jonoon ryhmittäytymällä. Satuin kävelemään Circuksen ohi pari tuntia ennen illan alkua, ja tässä vaiheessa jono oli paisunut jo useiden kymmenien metrien pituiseksi, itse asiassa pisimmäksi mitä olen itse ikinä Circuksen edessä bongannut!

_DSC5619 copyYour Demise

Noh mutta, jonot sikseen ja itse keikkojen kimppuu. Illan lämppärinä toimi metalcore-yhtye Your Demise, joka on myöskin brittiläinen. En ollut itse aiemmin kyseistä bändiä livenä nähnyt ja tämä ensimmäinen kerta jää valitettavasti nyt myös viimeiseksi, sillä bändi on ilmoittanut lopettavansa uransa tähän kiertueeseen. Lämppärinä Your Demise oli mielestäni harvinaisen loistava ja imi lisää energiaa jo valmiiksi innokkaasta yleisöstään. Meno oli katossa heti alusta alkaen ja yhtye onnistui pitämään energiaa yllä, yleisössä surffailtiin ja eturivistä raahattiin jo ensimmäisiä sankareita huilaamaan. Sisälämpötila Circuksessa oli jo tässä vaiheessa kohonnut melkoisiin lukemiin ja tunnelma oli erittäin hikinen. Kuumuuden lisäksi keikkakokemustani ei onneksi varjostanut mikään muu kuin ehkä se, että näköyhteyteni lavalle oli lähes koko keikan ajan suoraan sanottuna surkea ja näin vain osittain kaiken sen mitä lavalla tapahtui.

BMTH:n vihdoin astellessa lavalle koko paikka luonnollisesti repesi ja faniraukkoja kannettiin yleisöstä huilaamaan tihenevään tahtiin. Oli ihan hauska pitkästä aikaa nähdä noin omistautunut yleisö, fanit rääkyivät mukana koko keikan ajan ja vokalisti Oli Sykes käyttikin yleisöä lauluosuuksissa hyväkseen ja keskittyi itse rääkymiseen… ja lavalla tatuoituine olemuksineen pomppimiseen.

DSC_5850 copy

Illan settilista oli rakennettu vahvasti uuden materiaalin varaan,  puolet biiseistä oli nimittäin napattu Sempiternal-uutukaiselta. Mielestäni settilista oli oikein toimiva, tunnelma ei lässähtänyt missään vaiheessa, vaan keikka oli tiivis ja koko ajan mielenkiintoinen, huonosta näköyhteydestäkin huolimatta. Mielestäni illan kokokohdaksi nousi viimeisenä kuultu Sleepwalking, jonka soidessa fanien hurmos tuntui oikein tiivistyvän. Kunnon encore jäi valitettavasti puuttumaan ja keikka kestikin vain noin tunnin. Itse olisin toivonut kuulevani vielä muutaman biisin lisää, nyt ilta tuntui vähän loppuvan kesken. Kaiken kaikkiaan koin kuitenkin, että BMTH tarjosi faneilleen sen mitä keikalta oli odotettukin ja jätti meidät kaikki samalla odottamaan seuraavaa kertaa.

Settilista:

1. Shadow Moses
2. Chelsea Smile
3. Alligator Blood
4. Go to Hell, for Heaven’s Sake
5. The House of Wolves
6. The Anthem (osittain)
7. It Never Ends
8. Diamonds Aren’t Forever
9. Empire (Let Them Sing)
10. Blessed with a Curse
11. Antivist
12. Sleepwalking

Kuvat: Nelly Tatti