Blackjazzmetalliyhtye Shining saapuu Suomeen

Norjalainen blackjazzmetalliyhtye Shining on vahvistanut esiintymisensä Helsingin Tavastialla lauantaina 3. maaliskuuta. Yhtye on vieraillut aiemmin Suomessa mm. Provinssirockissa ja Sonispheressa.

Shining julkaisi marraskuussa livelevyn: koko Euroopassa julkaistu Live Blackjazz sisältää Norjassa äänitetyn keikkataltioinnin niin cd- kuin dvd-muodossa. Agressiivisesta avantgardestaan tunnetun Shiningin raaka energia on taltioitu ensimmäisen kerran yhtyeen 12-vuotisen uran aikana. Julkaisun on tuottanut yhtyeen monilahjakas nokkamies Munkeby ja miksauksesta ja masteroinnista on vastannut sama huippunimistä koostuva kuin edellisellä studioalbumilla, jotta lopputulos kuulostaisi täsmälleen siltä kuin tinkimättömät tekijät ovat sen tarkoittaneet. Mukana ovat olleet mm. Sean Beavan, Tom Baker ja John Cryer, jotka ovat työskennelleet aiemmin mm. Marilyn Mansonin, Nine Inch Nailsin, David Lynchin, Slayerin ja Musen kanssa.

Tässä katkelma keikkataltioinnista.

Saksofonisti ja multi-instrumentalisti Jørgen Munkeby tuli puolivahingossa perustaneeksi Shiningin vuonna 1999, kun hän opiskeli oslolaisessa musiikkiakatemiassa ja tarvitsi muusikoita soittamaan kanssaan konserttiin. Kokoonpanosta tuli Shining, joka julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2001. Yhtye soitti uransa alkuvaiheessa akustista jazzia ja herätti energiallaan paljon huomiota norjalaisessa musiikkimaailmassa. Sittemmin yhteensä viisi kiiteltyä studioalbumia julkaissut viisikko on yhdistänyt musiikkiinsa raskaampia ja kokeelliempia elementtejä ja edustaa nykyisin yhtä maailman tunnetuimmista (ja harvoista) klassista musiikkia ja metallia yhdistelevistä pioneerinimistä. Moni Shiningin albumeista on saanut huippuarvioita ja voittanut palkintoja. Vuonna 2010 ilmestynyttä Blackjazz-albumia pidetään yhtyeen tähänastisen uran parhaana.

Tässä vielä toinen näyte videomuodossa.

KEIKKA
LA 3.3. Helsinki Tavastia

LIPUT
15€ + toimituskulut ennakkoon Tiketistä
ovelta 17€ mikäli lippuja on jäljellä
Lipunmyynti alkaa torstaina 9. helmikuuta