Black Magic Six : Brutal Blues (2012) – Suoran jyystön voimaa

Black Magic Six – Brutal Blues Kuuntele albumi Spotifysta
2012 Big Money Recordings / Svart Records

Albumi on osuvasti nimetty, sillä vaikka rock yleisesti ammentaa blues-perinteestä, niin eipä BM6:lla ole perinteisen roots bluesin kanssa juuri mitään tekemistä. Brutal blues sen sijaan määrittää täsmällisesti mistä bändissä on kyse: rujot punk/garage rock -kappaleet soitetaan brutaalin suoraviivaisesti kitaristi-laulaja J-Tanin ja rumpali Lew Sifferin toimesta.

Brutal Blues ei ole yhtä tarttuva tai edes yhtä suoraviivainen, kuin yhtyeen ensimmäinen äänite Evil Acupunction (2008). Sen sijaan bändi laajentaa repertuaariaan countryyn (The Biggest Ass in Town), sekä intron ja nimikkobiisin hitaaseen perinteisempään bluesiin. Poikkeuksena avausraitana kaahailtu I Hate People on yhtyeen suoraviivaisuudessaan brutaalein levytetty kappale. Videobiisi Beaver Killer edustaa puolestaan levyn tarttuvinta puolta.

Yleisesti levy levyltä yhtyeen kappaleisiin on lisätty entistä enemmän pieniä lisäelementtejä mm. usealla kappaleella naisvetoiset taustalaulut tuovat eloa J-Tanin rouhean laususuorituksen rinnalle. Äänite kestää vain karvan yli 30 minuuttia. Satunnaiselle kuluttajalle albumille olisi mahtunut tärpiksi lainakappale(ita). Itse olen odotellut malttamattomana keikkahitiksi muodostuneen Acceptin Balls to the Wall -levytulkintaa.  Albumin paketoi Ville Pirisen kansitaide. Tämä lieneekin rock-albumi, jota itse Ornette Birks Makkonen arvostaisi.

4/5

BM6 kantaa ylpeästi edelleen 90-luvun Kallion rock-undergroundin perinnettä, sillä bändi parhaimmillaan keikoilla (joita se soittaa todella paljon). Tämän levyn julkaisua juhlitaan tulevana perjantaina Tampereen Vastavirta-klubilla, sekä lauantaina Helsingissä Levykauppa X:ssä ja Loosessa. Viikonlopun keikoilla mukana Country Dark, jonka debyyttialbumi Slaughterhouse Blues julkaistaan samana päivinä. Tsekkaa brutaalin bluesin kiertolaiset keikoilla:

27.01. Tampere, Vastavirta
28.01. Helsinki, Record Store Äx SHOWTIME 17:00!!!
28.01. Helsinki, Bar Loose
03.02. Turku, Dynamo
04.02. Turku, Record Store Äx SHOWTIME 13:30!!!
04.02. Seinäjoki, Bar 15
10.02. Kokkola, The Rock Music Pub
11.02. Jyväskylä, Musta Kynnys
02.03. Imatra, Osmo’s Cosmos
03.03. Joensuu, Kerubi
16.03. Kuopio, Henry’s Pub
17.03. Oulu, Nuclear Nightclub
23.03. Forssa, Blue Pool
24.03. Pori, Monttu